Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo 11 octombrie 2022. Temperaturile încep să scadă în mare parte din țară

Prognoză meteo 11 octombrie 2022/ Pexels
Prognoză meteo 11 octombrie 2022/ Pexels

Prognoză meteo 11 octombrie 2022. Vremea se va răci începând de marți la munte și în extremitatea nordică și pe partea sudică. În rest, se anunță o zi însorită, cu temperaturi apropiate de normalul perioadei.

Prognoză meteo 11 octombrie 2022 în țară

Temporar va ploua slab, local în Oltenia, Banat şi sudul Transilvaniei, iar spre seară şi noaptea, izolat și în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 şi 21 de grade, iar cele minime între 5 şi 13 grade. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri se va forma ceaţă, cu o probabilitate mai ridicată în regiunile intracarpatice.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina avem condiții de brumă în primele ore, dar apoi soarele încălzește atmosfera și temperaturile ajung la valori potrivite momentului. Doar în zona montană se adună câțiva nori și s-ar putea să picure trecător.

În schimb, în vestul țării găsim vreme frumoasă, cu temperaturi de peste 20 de grade. La munte apar câțiva nori de ploaie, iar acum, dimineața, sunt ceva condiții de ceață în zonele joase.

Citește și: Furtunile pot afecta persoanele cu astm. Medicii au explicat cum este posibil acest lucru

În Transilvania este cam frig la începutul zilei, mai ales în depresiuni, pe unde găsim și puțină ceață. În regiunile montane se înnorează și o să picure trecător, dar în restul provinciei amiaza aduce soare și vreme bună. Temperaturile ating 20 de grade la Sfântu Gheorghe și pe la Alba Iulia.

În Oltenia avem soare cu nori, iar către seară și la noapte o să plouă trecător. Până atunci ploile apar îndeosebi în zonele mai înalte și maximele ajung la 21 de grade, o valoare apropiată de normalul perioadei.

Prognoză meteo 11 octombrie 2022 în București

În București norii se înmulțesc, iar la apropierea serii cresc șansele de ploaie. Până atunci soarele se arată trecător și, la amiază, vor fi cel mult 22 de grade. Temperaturile cresc ușor pe timpul nopții, iar minimele ating 9 grade la periferie și 11 grade în centrul orașului.

Citește și: Clasamentul capitalelor europene cu cea mai imprevizibilă vreme. Bucureștiul se află în Top 10 al orașelor cu cea mai imprevizibilă vreme

Prognoză meteo 11 octombrie 2022 la munte

La munte apar câteva ploi locale, îndeosebi în masivele sudice și vestice. Pe parcusul zilei prindem și scurte momente însorite, iar temperaturile se opresc la valori normale pentru această perioadă.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite