Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo 10 octombrie 2022. Temperaturile resimțite vor fi cele normale pentru această perioadă

Prognoză meteo 10 octombrie 2022/ Pexels
Prognoză meteo 10 octombrie 2022/ Pexels

Prognoză meteo 10 octombrie 2022. Temperaturile resimțite vor fi cele normale pentru această perioadă, iar vreme se va încălzi.

Prognoză meteo 10 octombrie 2022 în țară

Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 20 de grade, iar cele minime între 2 și 11 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Dimineața și noaptea pe alocuri se va forma ceață.

Regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale datei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări îndeosebi ziua în sud-vestul teritoriului, unde doar cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sudul Banatului, iar în prima parte a intervalului local în regiunile estice.

În Dobrogea și Bărăgan avem atmosferă însorită, vânt activ și temperaturi cu 3-4 grade mai scăzute decât duminică. Pe la amiază vor fi cel mult 20 de grade, iar la noapte se vor atinge 6-7 grade prin Bărăgan.

Citește și: Furtunile pot afecta persoanele cu astm. Medicii au explicat cum este posibil acest lucru

În Moldova sudică și în nordul Munteniei se răcorește față de duminică. Maximele se opresc pe la 19-20 de grade și o să avem o zi destul de plăcuta, soare, câțiva nori și un pic de vânt. Temperaturile scad și pe timpul nopții, iar marți în zori vor fi 7 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina revine timpul frumos. Duminică a plouat puțin, dar luni nu vorbim deloc despre ploi. În Bucovina vor fi cele mai modeste valori din țară: în jur de 15 grade.

Prognoză meteo 10 octombrie 2022 în București

În Capitală, cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general moderat ziua și slab noaptea. Temperatura maximă, în scădere față de ziua anterioară va fi de 18 – 19 grade, iar cea minimă de 6 – 7 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

Vremea se răcorește și în Capitală. După cele 25 de grade de duminică, maxima se oprește pe la 20 de grade. Ne-așteaptă o zi însorită, dar cu vânt destul de activ. Temperaturile scad și pe timpul nopții și minima ajunge pe la 7-8 grade.

Citește și: Clasamentul capitalelor europene cu cea mai imprevizibilă vreme. Bucureștiul se află în Top 10 al orașelor cu cea mai imprevizibilă vreme

Prognoză meteo 10 octombrie 2022 la munte

Temperaturile scad ușor și în zonele de munte. Avem vreme bună, dar și ceva înnorări și condiții de ploaie în munții Banatului și în Carpații Meridionali. Vântul prinde putere în masivele sud-vestice.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite