Unde mergem vara asta în vacanță? Top 10 cele mai bune destinații din Europa în 2021, votate de pasionații de călătorii

Vacanțe Europa 2021
Vacanțe Europa 2021

Europa îşi deschide treptat granițele, iar până în vară este de aşteptat să putem călători fără restricții şi să punem în aplicare planurile de vacanță pe care le-am pus în sertar primăvara trecută, la începutul pandemiei.

Vacanțe la plajă, culturale sau gastronomice, pentru toată familia sau doar pentru îndrăgostiți, ne aşteaptă să le descoperim, din aproape 200 de posibile destinații votate săptămânile acestea în cadrul unui sondaj-ghid pentru împătimiții de călătorii.

Braga, Portugalia

Vacanțe Europa 2021

Este supranumită “Roma portugheză” şi a fost votată cea mai bună destinație europeană a anului 2021. Braga are ceva de oferit fiecăruia dintre noi. Satisface gusturile iubitorilor de istorie și arhitectură, dar este, de asemenea, o destinație obligatorie pentru gurmanzi sau pentru dependenții de shopping. Braga oferă hrana necesară pentru pasionații de spiritualitate, cu biserici somptuoase, mănăstiri și altare, dar este în acelaşi timp un oraş incredibil de romantic.

Braga este unul dintre cele mai fericite orașe din Europa și printre cele cu cea mai bună calitate a vieții din lume. Te mai gândești la Covid? Braga a fost recunoscută de OCDE pentru răspunsul rapid și inovator al autorităților de a opri epidemia, prin protejarea celor mai vulnerabili.

Roma, Italia

Vacanțe Europa 2021

De zeci de ani este unul dintre orașele europene preferate pentru călătorii din întreaga lume. Se spune „Roma Caput Mundi” sau „ Roma este capitala lumii”, iar lucru este adevărat în mai multe feluri. Romanii au modelat granițele Europei și au îmbogățit-o cultural cum nu a făcut-o nicio altă civilizație. Roma este, chiar mai mult decât Parisul sau Atena, un muzeu în aer liber. Capitala Italiei este o destinație ideală atât pentru o excursie cu familie, dar şi pentru o evadare romantică, vizitatorii fiind desfătați în Cetatea Eternă cu nenumărate experiențe ce aşteaptă să fie descoperite şi trăite.

Cavtat, Croația

Vacanțe Europa 2021

Amestec de soare, mare, gastronomie, natură, cultură, relaxare, Cavtat este exact ceea ce ai nevoie în 2021! Visezi la un loc în care viața este o plăcere simplă? Acesta este locul ideal, situat la 20 km sud de Dubrovnik, în regiunea Konavle – așa numita “Toscana croată”. Secretul cel mai bine păstrat al oraşului se află în centrul vechi, care ascunde numeroase cafenele și restaurante minunate. Cavtat are o faleză uimitoare, mărginită cu palmieri și despre care se spune că seamănă foarte mult cu Saint Tropez.

Viața trece încet în această parte a lumii, o calitate care a făcut din acest loc o destinație de dorit pentru o vacanță relaxată. Departe de agitația Dubrovnikului, acest orășel liniștit oferă o senzație magică de seninătate. Într-un cuvânt, Cavtat este suficient de aglomerat pentru a vă distra, dar şi suficient de liniștit pentru a oferi un pic de intimitate. Cavtat are ceva pentru oricine știe să-și deschidă ochii și inima.

Florența, Italia

Vacanțe Europa 2021

Este probabil unul dintre cele mai frumoase orașe din lume și cu siguranță una dintre cele mai bune destinații de călătorie din Europa în 2021. Florența a avut de-a lungul secolelor o influență covârşitvare asupra întregii umanități și încă îi atrage pe iubitorii și iubitorii de artă. Renașterea florentină a schimbat radical modul nostru de a gândi despre om și lumea înconjurătoare. Umanismul își are rădăcinile în Florența, Dante, Machiavelli, Galileo, Botticelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo, toți provenind din acest magnific oraş.

În timpul sejurului dvs. nu uitați să vizitați „Cattedrale di Santa Maria del Fiore”, unul dintre simbolurile iconice ale peisajului florentin. De asemenea, mergeți la Galeria Uffizi și admirați „Nașterea lui Venus” sau vizitați Galleria dell’Accademia, unde se  află cea mai faimoasă statuie a lui Michelangelo, „David”. Florența este, de asemenea, un paradis al gastronomiei. Vizitați Mercato Centrale pentru a gusta paste proaspete sau o pizza delicioasă și răsfățați-vă cu o înghețată italiană autentică.

Sibiu, România

Vacanțe Europa 2021

Sibiul este probabil unul dintre cele mai frumoase orașe din România și una dintre cele mai bune destinații de călătorie din Europa, scriu cei de la europeanbestdestinations.com. Este o combinație minunată între istorie și spiritul vibrant al unui oraș european modern. Orașul are rădăcini adânci în cei peste 800 de ani de istorie, dar este puternic legat de prezentul și valorile europene și toate acestea i-au zugrăvit un caracter unic. Sibiul este o combinație de succes între valorosul său patrimoniu cultural și o viață de oraș european, cosmopolit, tânăr și dinamic. Capitala Culturală Europeană în urmă cu câțiva ani, Sibiul este, de asemenea, o destinație gastronomică de primă mână, deoarece este singurul oraș din România care a primit 3 stele Michelin.

Paris, Franța

Vacanțe Europa 2021

Parisul rămâne întotdeauna Paris, mai mult un brand, decât un oraş. Este strălucitor, generos, cultivat, este acel prieten pe care am vrea să-l avem, şi care ne bucură de fiecare dată. Parisul este un oraș incredibil, cu viață de cartier vibrantă, magazine şic, bulevarde mari și alee fermecătoare. Oraș al iubitorii, culturii, muzeelor, artei contemporane, gastronomiei, modei, Parisul este perfect pentru gurmanzi, curioși, îndrăzneți, bătrâni și tineri, îndrăgostiți sau aventurieri singuratici. Parisul i se înfățişează fiecăruia după imaginea sa, strălucitor și luminos, melancolic sau romantic, subteran sau elitist, natural sau urban. Parisul este bun pentru suflet, inimă, ochi, gură.

Insula Kefalonia, Grecia

Vacanțe Europa 2021

Situată la sud de insulele Corfu și Lefkada, Kefalonia este renumită pentru golfurile sale de nisip. Nu ratați să vizitați plajele Myrtos și Antisamos, iar pentru iubitorii de natură recomandăm Lacul Melissani, clasat printre cele mai spectaculoase minuni ale naturii din Grecia. De asemenea, nu trebuie ratată plaja Xi, dar nici coloratul sat pescăresc Asos. Plaja Xi este renumită pentru culoarea incredibilă a nisipului său, roșu-portocaliu, similară cu cea a terenurilor de tenis de la Roland-Garros. Plaja arborează un steag albastru de câțiva ani acum pentru calitatea excepțională a apelor sale. În schimb, satul vechi și colorat de pescari Asos este perfect pentru o vacanță de familie în Kefalonia.

Kotor, Muntenegru

Vacanțe Europa 2021

Kotor a reușit să fie atât o destinație obligatorie în Europa, dar și să-și păstreze farmecul și autenticitatea. Kotor satisface exeigențele iubitorilor de natură, spații deschise, sport în aer liber, istorie, cultură, spiritualitate, dar și ale gurmanzilr, Instagrammerilor, familiilor şi îndrăgostiților. Dacă mergeți acolo la sfârșitul lunii august, nu ratați o paradă de bărci care mai de care mai decorate, care merge de la Muo la Dobrota, făcând golful și mai frumos. Dacă sunteți pasionați de natură, artă, istorie și doriți să aflați mai multe despre bogatul patrimoniu cultural și obiceiurile din această regiune, vizitați orașul Kotor, orașul baroc Perast și Insula Maica Domnului a Stâncilor.

Valea Soca, Slovenia

Vacanțe Europa 2021

Premiată de Comisia Europeană ca una dintre cele mai bune destinații turistice durabile, Valea Soca este o destinație naturală perfectă pentru familii, pasonații de sport sau cuplurile romantice. Este fix ce aveți nevoie dacă sunteți în căutare de spații mari, chei și cascade, lacuri și peșteri, râuri dar și tradiții, know-how, gastronomie. Frumosul râu Soča, care curge la poalele Alpilor Iulieni, lângă granița cu Italia, a sculptat o vale exaltantă și are unele dintre cele mai superbe ape din Europa. Regiunea acoperă 942 km pătrați și este împărțită între trei municipii: Bovec, Kobarid și Tolmin. Natura pitorească a văii o face un paradis pentru sporturile nautice pe râul Soča (rafting, caiac, canotaj, hidro-viteză, canyoning etc.), pescuit, alpinism sau ciclism montan.

Insulele Canare, Spania

Vacanțe Europa 2021

Insulele Canare se bucură de soare pe tot parcursul anului, iar una dintre insulele sale, Lanzarote, ajunge până la 2.500 de ore de soare pe an, un record în Europa. Temperatura în timpul iernii nu este niciodată mai mică de 14 grade și crește până la 20 de grade în zilele însorite de ianuarie. Insulele Canare au ceva de oferit pentru noi toți. Sunt alegerea potrivită pentru o vacanță relaxantă, însorită sau pentru a face sport împreună cu partenerul sau familia.

Aici puteți practica sporturi nautice, windsurfing sau scufundări. Șapte insule principale și magnifice vă așteaptă: Tenerife, care este cea mai mare și cea mai populată, Lanzarote și vulcanul său încă activ, Fuerteventura, cea mai fierbinte și mai plată, cu plajele sale lungi de un kilometru, La Palma, cea mai verde, dar și cea mai ploioasă, Gran Canaria, care se află în centru și este un bun compromis pentru vacanțele în familie sau pentru sportivii care doresc să călătorească pe dealurile sale abrupte, dar și pe insulele El Hierro, La Graciosa și La Gomera.

Te-ar putea interesa și