Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

YouTube lansează un generator de muzică bazat pe inteligența artificială. Lista artiștilor celebri care vor fi imitați

YouTube/ Pexels
YouTube/ Pexels

Youtube a dezvăluit că a creat împreună cu laboratorul de inteligență artificială DeepMind de la Google „Dream Track”, un generator AI pentru Youtube Shorts, platforma colaborând pentru acest proiect cu diverși artiști celebri.

Platforma Youtube își propune să integreze din ce în ce mai mult inteligența artificială în experiența utilizatorilor săi. Cel mai recent adăugat element AI este „Dream Track”, care permite utilizatorilor să asculte creații muzicale cu voce generată de inteligența artificială a artiștilor lor preferați. Procesul presupune ca un utilizator să introducă o idee în promptul de creare, să aleagă un artist participativ, iar apoi să fie generat un fragment original de melodie cu o durată de până la 30 de secunde, având la bază vocea artificială a artistului selectat.

Citește și: Youtube face schimbări la design și adaugă funcții noi. Lucrurile de care trebuie să ții cont

Artiștii care au acceptat să colaboreze cu pentru acest experiment sunt: Alec Benjamin, Charlie Puth, Charli XCX, Demi Lovato, John Legend, Papoose, Sia, T-Pain și Troye Sivan, potrivit Newsone.ro.

„Dream Track” este alimentat de Lyria, descris drept „cel mai avansat model de generare muzicală până în prezent” dezvoltat de Google DeepMind. În prezent, instrumentele bazate pe inteligența artificială de pe Youtube sunt accesibile doar unui „grup restrâns de artiști și creatori”. Platforma a menționat că „feedback-ul este încurajator și va servi drept sursă de inspirație pentru viitoarele produse și instrumente”.

Într-o declarație, Lyor Cohen, șeful muzical al YouTube, și Toni Reid, vicepreședinte al experiențelor emergente și produselor comunitare, au afirmat că, în această fază incipientă, experimentul are scopul de a explora modul în care tehnologia poate contribui la crearea unor conexiuni mai profunde între artiști și creatori, precum și cu fanii acestora. Cei doi directori au comparat progresele în domeniul inteligenței artificiale în muzică cu impactul sintetizatorului, evidențiind schimbările radicale aduse muzicii electronice și rock-ului.

Citește și: Ziua Muzicii. Celebrarea universală a artei sonore

Pe de altă parte, Youtube introduce noi măsuri de verificare în ceea ce privește conținutul generat de inteligența artificială pe care utilizatorii doresc să-l încarce pe platformă. Creatorii sunt solicitați să indice atunci când încarcă conținut generat de AI, iar platforma anunță că va implementa modalități noi pentru a solicita eliminarea conținutului de pe Youtube care „simulează o persoană identificabilă” sau „imită vocea unică a unui artist” fără permisiune.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite