Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Rona Hartner a murit! Actrița avea 50 de ani și suferea de cancer

Rona Hartner a murit la vârsta de 50 de ani, după ce s-a luptat ani de zile cu cancerul. Actrița s-a confruntat în ultima perioadă cu probleme grave de sănătate, la plămâni și creier, iar apropiații acesteia sperau la un miracol.

Joi, o prietenă apropiată a Ronei a postat pe Facebook un mesaj prin care spunea că actrița „a fost cel mai curajos si cel mai luminos om pe care l-a cunoscut vreodată”, relatează Digi24.

„Nu se dădea în lături de la nimic, dansa, cânta, picta, juca, iubea…toate cu aceeași bucurie. Împărțea totul cu cei de alături. Mai puțin tristețile – erau singurele care le ținea pentru ea. În rest … dădea totul și se dădea cu totul. Ne-am cunoscut aproape copile și niciodată în toți anii aceștia Rona n-a fost altfel. Nu a schimbat-o nimic. Niciodată! Zbor lin spre lumină, fată dragă! Rămâi parte din lumea mea mereu!”, a mai scris ea.

Citește și: Rona Hartner, anunțul trist făcut de sora actriței: „Își trăiește ultimele clipe, Dumnezeu să-i aline suferința și să o primească la el”

De asemenea, miercuri seară, sora Ronei Hartner, Rinda, a anunțat pe pagina de Facebook a acesteia că actrița „își trăiește ultimele clipe”. Ea suferea de mai mult timp de cancer la plămâni și creier.

„Bună seara la toată lumea, Sunt Rinda, sora Ronei. Vă scriu să vă cer gânduri bune și rugăciuni pentru sora mea care își trăiește ultimele clipe. Ne scuzați dacă nu răspundem la mesaje, în aceste clipe dificile, vrem să fim cu ea și cu fetița ei. Dumnezeu să-i aline suferința și să o primească la el”.

Rona Hutner era bolnavă de cancer

În vara acestui an, Rona Hartner a primit un diagnostic dureros de cancer la plămâni și creier în stadiul patru. Cu toate acestea, într-un interval de timp incredibil de scurt, mai puțin de o lună, a reușit să depășească metastazele. A fost a doua confruntare a artistei cu această boală severă, având în vedere că în 2019 a înfruntat și a învins cancerul de colon și ficat.

Citește și: Actorul Jean Paler este internat de trei luni în spital: „Am probleme mari de sănătate”

Cu toate că a triumfat în lupta anterioară cu cancerul, viața nu i-a rezervat Ronei o pauză, iar diagnosticul crud s-a repetat: cancer la plămâni cu metastaze. Călăvarul a început odată cu apariția unei tuse persistente, care a durat o perioadă considerabilă. În Franța, investigațiile medicale inițiale nu au relevat nimic, iar vestea cumplită a fost descoperită abia după ce s-a întors în România.

Următoarea perioadă a fost marcată de o deteriorare progresivă a stării sale de sănătate, fiind necesare numeroase ședințe de chimioterapie. Resursele financiare se epuizau, deoarece medicii au sfătuit-o să nu lucreze timp de câteva luni. Într-o situație disperată, chiar și-a achiziționat un loc de veci. Cu toate acestea, Rona păstra speranța că se va întoarce pe scenă în curând.

Te-ar putea interesa și