Warning: Undefined array key "options" in /home/r100535nara/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 192
Planul de 7 zile, care îți poate dovedi căsătoria
ADVERTISEMENT

Planul de 7 zile, care îți poate dovedi căsătoria! După rețeta prescrisă de „Einstein-ul iubirii” și de soția sa, care au decodat știința relațiilor după ce au studiat 40.000 de cupluri

Planul de 7 zile, care îți poate dovedi căsătoria
Planul de 7 zile, care îți poate dovedi căsătoria

De 50 de ani, dr. John și dr. Julie Gottman au supus iubirea unui test microscopic. Cu un număr de 40 de cărți, John a fost denumit „Einstein-ul iubirii”. Acest cuplu a alcătuit un plan de 7 zile, pentru a dovedi căsătoria și a ține cât mai departe divorțul.

În ultimii 50 de ani, aceștia au pus dragostea sub microscop. Împreună sunt, probabil, cei mai cunoscuți experți în dragoste și căsătorie din întreaga lume, cu peste 40 de cărți scrise, și o grămadă de postări academice și premii. Toată viața lor s-a derulat în centrul cercetărilor mondiale, Laboratorul de dragoste aflându-se în Seattle, pe coasta de vest a Americii.

Întrebarea de bază este: „Ce face ca dragostea să dureze?”. De ce un cuplu rămâne împreună pentru totdeauna, în timp ce altul se destramă? Și este chiar posibil să cuantificăm oricare dintre acestea cu date – să folosim instrumentele științei și modelarea matematică pentru a prezice dacă un cuplu va trăi fericit până la adânci bătrâneți? Răspunsul scurt este: Da – la toate acestea.

Citește și: Ziua internațională în care se dau papucii. Astăzi e momentul să închei acea relație care nu te ajută să evoluezi

În calitate de psihologi și autori, au studiat mai mult de 40.000 de cupluri, unele de până la 20 de ani. Au văzut nenumărate ore de înregistrări. Au adunat foarte multe puncte de vedere, și ceea ce au descoperit este că, există factori universali care fac sau rup o relație, care prezic dacă un cuplu va rămâne împreună sau nu.

Aceste practici vă vor ajuta dacă vă întâlniți și vă întrebați ce urmează sau dacă, ca și noi, sunteți căsătoriți de peste 35 de ani. Făcând și susținând aceste mici schimbări, puteți face ca iubirea voastră să dureze pentru totdeauna. Acest lucru este pentru orice vârstă, orice etapă. Este echipamentul nostru pentru un start excelent, un restart sau o corecție a cursului. Tot ce trebuie să faci este dorința de a încerca.

Luni

Primul NU AȘA – întoarcerea către partener

Una dintre cele mai semnificative descoperiri de-a lungul celor 50 de ani de studiu este ceea numim „oferte pentru conexiune”. Atunci când o persoană încearcă să inițieze o mică conexiune cu cealaltă, făcând o ofertă, ar putea fi fizică sau verbală, deschisă sau subtilă, iar partenerul răspunde într-unul din cele trei moduri. Ori se întoarce înapoi, se distanțează de acesta sau se întoarce împotriva lui.
Cum arată acest fapt? Spune-i partenerului tău, uitându-se la ziarul său: „Oh, acesta este un articol interesant!”. Este o încercare de conectare.

Răspunsurile posibile sunt:

A. Te uiți în sus și spui – Oh, da? Despre ce este vorba? Acesta se va îndrepta spre tine.
B. Continui să tastezi e-mailul la care lucrezi în timp ce te uiți la ecran. Acesta se va întoarce.
C. Spui – Taci! Nu vezi că încerc să lucrez? Acesta se va întoarce împotriva.

Pentru a crea conexiuni te poți folosi de:

 • contactul cu ochii
 • un zâmbet
 • privire
 • o întrebare directă pentru a solicita ajutor
 • spune BUNĂ DIMINEAȚA sau NOAPTE BUNĂ
 • a cere o favoare
 • citește ceva cu voce tare
 • accentuează o idee
 • strigă-ți numele dintr-o altă cameră
 • arată că ești trist sau demoralizat
 • poartă-te de parcă ceva este foarte dificil

Marți

Pune o întrebare măreață

În munca lor cu cuplurile, comunică despre crearea hărților dragostei. Prin această hartă se înțelege o cunoaștere intimă a lumii interioare a partenerului tău. Speranțele și visele lor. Credința lor, temerile lor, dorințele lor. Cele mai multe conflicte într-o relație nu sunt, în cele din urmă, despre personalitatea, sau despre al cui este rândul să spele vasele, sau despre câți bani avem (sau nu avem) în bancă. Este vorba despre valori, sensuri, vise și istorie.

Citește și: O femeie s-a căsătorit cu iubirea vieții sale după 43 de ani. Mama acesteia nu a fost niciodată de acord cu relația lor: „Îmi doream de mult să fac asta”

Cu toate acestea, pe măsură ce timpul trece, încetăm să ne mai întrebăm unii pe alții despre aceste lucruri mari și, în schimb, ne punem doar micile întrebări: „Ați scos gunoiul?”, „Câinele a fost dus la veterinar?”.
Pune-i câteva întrebări semnificative. Ia în considerare aceste întrebări pentru a te face să mergi mai departe:

 • Care sunt lucrurile neîmplinite din viața ta?
 • Ce doriți să moștenească copiii voștri?
 • Cum v-ați schimbat în ultimul an?
 • Care sunt unele dintre visele tale legate de viață în acest moment?
 • Dacă ați putea proiecta casa perfectă pentru voi, cum ar arăta?
 • Dacă te-ai putea trezi mâine cu trei abilități noi, ce ai alege?

Miercuri

Spune MULȚUMESC

Pasul 1 – Fii antropolog. Fii cu ochii pe partenerul tău în această zi. Scrie tot ceea ce face, ce anume îl face pozitiv (a curățat după micul dejun, ți-a făcut cafea, te-a sunat toată dimineața), dar nu scrie părțile negative (a ignorat spălatul scărilor). Observați cum partenerul vostru exprimă bunătate, generozitate și încurajare.

Pasul 2 – Spune MULȚUMESC pentru ceva de rutină. Ceva ce face bine, chiar dacă este un lucru mărunt, dacă o face în fiecare zi, devine ceva major. Spune-le de ce acest lucru mărunt, dacă este o mare problemă pentru tine sau de ce e ceva reprezentativ.

Joi

Oferă un compliment real

Pasul 1 – Dacă ar fi să pictezi un portret verbal al partenerului tău, ce cuvinte ai alege? Încercuiți din următoarele opțiuni, de la 3 până la 5: cald/ amuzant/ generos/ calm/ creativ/ pasional/ intens/ vivace/ grijuliu/ spontan/ aventuros/ iubitor de distracție/ jucăuș/ inteligent/ grijuliu/ hrănitor/ sexy/ inteligent/ fermecător/ înțelept/ afectuos/ competent/ fermecător/ înțelept/ iubitor/ de încredere/ flexibil/ curios/ interesant/ bun/ curajos/ deschis/ ușor de înțeles/ sensibil.

Pasul 2 – În această zi, ori de câte ori sunteți împreună, observați modul în care partenerul dumneavoastră întruchipează aceste calități.

Pasul 3 – Exprimați-vă! Cât de des îi comunici partenerului tău lucrurile esențiale pe care le iubești și le apreciezi la el? Fă-o din ce în ce mai mult.

Vineri

Solicită ceea ce ai nevoie

Pasul 1 – Reflectați. Ce anume ai nevoie sau ce anume vrei? Gândește-te la ceea ce ai vrut de la partenerul tău. Vrei să petreci mai mult timp cu ei? Ai nevoie de ajutor la treburile casnice? Trebuie să te simți mai susținut în a-ți urma cariera?

Pasul 2 – Descrie-te pe tine însuți. Întotdeauna cere ceva ce ai nevoie vorbind despre ceea ce simți. Mi-e dor de tine. Putem petrece mai mult timp împreună, fără telefoane și fără televizor? Mă simt atât de obosită azi. Vrei să pregătești tu cina pentru a mă putea odihni? Îmi place să fiu ținut de tine în brațe. Dă-mi o îmbrățișare.

Sâmbătă

Practică atingerile mici

Este vorba despre a crea cât mai multe momente de conexiune fizică. Câte dintre acestea pot fi folosite în timpul zilei?

 • Sărută – 6 secunde
 • Îmbrățișează – timp de 20 de secunde
 • Țineți-vă mâinile cât doriți.
 • Faceți un masaj de 10 minute. O persoană stă pe canapea, cealaltă pe podea. Apoi schimbați.
 • Mângâiați-vă unul pe altul.
 • Pune un braț în jurul partenerului tău.
 • Pune o mână pe umărul partenerului dacă este stresat.
 • Atingeți frunțile.
 • Atingeți picioarele de sub masă.

Duminică

Stabiliți o întâlnire

Declarați-vă o dată, fără scuze, cu aceste reguli de bază: Fără ecrane – fără telefoane. Aceasta este viața reală, timpul petrecut cu fața umană. Nu beți prea mult! Nu te lipi de un pahar de vin foarte rece. Dar nu te îmbiba până la punctul în care nu mai ești tu însuți. Nu presupune că se va termina totul cu un sex. E prea multă presiune. Dacă o persoană are nevoie să se deschidă și să vorbească despre ceea ce îl stresează, fii deschis la acest aspect.

Citește și: S-au despărțit, dar au planuri serioase. Aceste vedete au de gând să mai facă copii împreună

Nu face din asta un angajament social. Asigurați-vă că, sunteți doar voi doi. Ești nervos pentru că nu ați vorbit cu adevărat unul cu celălalt într-o săptămână, o lună, un an, o decadă? Fă-o acum!

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite