Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis, despre intrarea României în spațiul Schengen: „Este un pas natural care trebuie să se producă cât mai repede”

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Bruxelles, că integrarea completă a României în spațiul Schengen reprezintă un demers firesc și necesită o realizare cât mai rapidă. El a subliniat importanța găsirii unei soluții practice în această chestiune, afirmând că pentru el, momentul concret al aplicării este mai relevant decât discuțiile pur teoretice.

În contextul unei întrebări referitoare la posibila discuție cu cancelarul Austriei, Karl Nehammer, cu privire la Schengen, la Congresul PPE din luna martie, președintele a subliniat că negocierile pot și trebuie să aibă loc în mod continuu, la nivelurile adecvate, fără a depinde exclusiv de mari reuniuni ale partidelor europene.

Citește și: Când va adera România la spațiul Schengen. Kelemen Hunor: „În prima jumătate a anului 2023 nu se va face. Degeaba ne amăgim”

”Nu este bine să ne imaginăm că avem nevoie de mari întruniri ale unor partide europene ca să discutăm chestiuni bilaterale. Negocieri se poartă tot timpul, la nivelurile potrivite, şi nu pot să vă spun dacă vom avea sau nu vom avea o discuţie pe această temă”, a spus preşedintele Klaus Iohannis, întrebat dacă la Congresul PPE din luna martie va discuta cu cancelarul Austriei, Karl Nehammer, pe tema Schengen. ”Pentru mine, este mult mai importantă soluția decât discuția, într-un anumit moment. Eu cred că intrarea României cu totul, în spațiul Schengen, este un pas natural, care trebuie să se producă cât mai repede”, a subliniat şeful statului.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite