Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Dezastru lăsat în București după codul galben de furtună. Opt mașini au fost avariate

Dezastru lăsat în București după codul galben de furtună/ Credit foto: Libertatea
Dezastru lăsat în București după codul galben de furtună/ Credit foto: Libertatea

Furtuna din noaptea de luni spre marți a provocat mai multe pagube în București, unde pompierii au fost nevoiți să intervină în mai multe zone pentru a îndepărta copaci și stâlpi căzuți, potrivit ISU BIF.

„Ca urmare a fenomenelor meteo, pe durata codului galben, ISU BIF a gestionat 23 de intervenții (20 în București și 3 în Ilfov) pentru îndepărtarea a 15 copaci, 5 elemente de construcție, 2 stâlpi si 1 semafor. Au fost avariate 8 autoturisme”, a transmis sursa citată, marți, 4 aprilie.

Citește și: Se schimbă vremea în România! Un val de aer polar se va abate asupra întregii țări. Scad temperaturile și va ninge în zonele înalte

Din fericire, nu au fost înregistrate victime, potrivit autorităților. Intervenția pompierilor continuă și marți dimineață. Aceștia acționează pentru îndepărtarea unor copaci căzuţi pe carosabil pe străzile Anastasiu Constantin, Roşia Montana, Arhitect Hârjeu şi Aleea Sălaj, relatează Libertatea.

Avertizarea de cod galben de furtună a intrat în vigoare luni seară, de la ora 23:00 şi este valabilă până miercuri, 5 aprilie, la ora 10:00. În acest interval, vremea va fi închisă și se va răci accentuat. Temporar va ploua însemnat cantitativ (15… 25 l/mp), iar vântul se va intensifica și va atinge viteze de 55… 65 km/h. Temperatura maximă a zilei marți, 4 aprilie, se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar minimele vor fi de 3…5 grade. Aproape toată ţara se află sub avertizare de vreme rea.

Citește și: Prognoză meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea la începutul lunii aprilie

Potrivit ANM, până pe 5 aprilie, ora 10:00, vremea va fi deosebit de rece și temporar vor fi precipitaţii mai ales în sudul, centrul şi estul teritoriului, iar în noaptea de marți spre miercuri (4/5 aprilie), aria acestora se va restrânge către nord-est.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite