Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Cele mai bune restaurante unde poți lua cina de Valentine’s Day. Transformă Ziua Îndrăgostiților în cea mai romantică zi din viața ta

Cele mai bune restaurante unde poți lua cina de Valentine’s Day. Transformă Ziua Îndrăgostiților în cea mai romantică zi din viața ta/ Freepik
Cele mai bune restaurante unde poți lua cina de Valentine’s Day. Transformă Ziua Îndrăgostiților în cea mai romantică zi din viața ta/ Freepik

Ah, Valentine’s Day, după cum știm, acest reper al calendarului este o primă oportunitate de a vă răsfăța partenerul și de a le arăta cât de mult îi iubiți și îi apreciați. Cei dragi își cumpără reciproc cadouri și planifică date elaborate pentru a petrece într-un local sau restaurant.

Una dintre cele mai populare idei de Valentine’s Day este, desigur, cina romantica. Și pentru un motiv bun, nimic nu se compară cu a împărți o masă bună cu persoana preferată. În acest articol, vom păși în lmea a 8 restaurante romantice de Ziua Îndrăgostiților pentru a vă ajuta să vă duceți partenerul la nivelul următor.

1. Dada Bistro, Matei Voievod, București

În ciuda aversiunii naturale a românilor față de ideile de „concept-restaurant” și „fusion-restaurant” (până la urmă, suntem un fel de oameni iubitori de carne și cartofi). Dada Bistro a reușit să supraviețuiască și să se îmbine. Vorbim aici de un avangarde culinar și de un interior potrivit pentru un spectacol de modă sau o expoziție de artă.

Dada Bistro

2. Local Rossetya, Dimitrie Bolintineanu, București

„La Rossetya, totul este despre reconstruirea bunăstării tuturor celor care intră în pragul local”, ne spune chiar site-ul lor. Bucureștiul secolului 19, sau „Micul Paris”, prinde viață în alcovele restaurantului. Meniul vine în șapte opțiuni (mănăstire, burgheză, greacă-fanariotă, franceză, rusă, austro-ungară, dar și oriental turcească), o reflectare a bucătăriei cele mai populare în perioada în care restaurantul încearcă să captureze.

Restaurant Rossetya

Citește și: Idei de întâlniri de Ziua Îndrăgostiților. Cum poți petrece această zi alături de persoana iubită

3. Local Marco Polo, Strada Sindicatelor, Cluj-Napoca

Marco Polo este destul de aproape de Muzeul Transilvaniei de Etnografie. Gustați pastele perfect gătite. Succesul acestui restaurant ar fi imposibil fără personalul extrem de calm și răbdător. Serviciile cool sunt ceva ce oaspeții subliniază în comentariile lor. În ceea ce privește ratingul Google, localul Marco Polo a obținut un punctaj de 4,7 din 5.

Local Marco Polo

4. Restaurant Pastel, Calea Turzii, Cluj-Napoca

Restaurantul Pastel reprezintă o scenă de luat masa în inima Clujului. Pastelul cuprinde cele mai bune ingrediente și tehnici din lume, cu o abordare artistică a prezentării. Dispune de un meniu european modern, care este inspirat din operele lui Chef Dănilă, iar preparatele fac referire la întreaga lume și scot în evidență caracterul ospitalier, dar și experiențele oaspeților, sub o modalitate elegantă și personală.

Restaurant Pastel

5. Restaurant Toujours, Strada Gându, Iași

Tot ce putem spune este că, acest restaurant este cel mai bun din Iași! În ceea ce privește meniul de Valentine’s Day, acesta este unul extrem de special. Farfuriile și combinațiile sunt uluitoare. Mâncarea și serviciile acestui local sunt excelente, iar raportul calitate-preț este excelent, și este, de asemenea, un loc minunat în general. Foarte multă lume recomandă prăjitura lava cake, care se poate regăsi și sub forma culorii albe.

Restaurant Toujours

Citește și: Cum să organizezi întâlnirea perfectă de Ziua Îndrăgostiților chiar la tine acasă. Ai nevoie doar de câteva lucruri

6. Locanda del Corso, Timișoara

Acest local este amplasat în inima Timișoarei. Dispune de o terasă încălzită, care e situată pe o stradă pietonală, chiar în centrul orașului, un loc perfect pentru a te bucura de arhitectura și frumusețea acestui oraș. În ceea ce privește felurile de mâncare, preparatele sunt extrem de delicioase și se ridică la niște standarde înalte. Ba mai mult, cei de la Locanda del Corso ne găzduiesc cu o gamă largă de vinuri, care se potrivesc tuturor gusturilor.

Locanda del Corso

7. Local Casa Antinori, Timișoara

Acest local se numără printre acele localuri cu tradiție. Este așezat chiar în apropiere de Iulius Mall, și e un restaurant ce ne întâmpină cu o terasă acoperită pe acest sezon, dar și încălzită, fiind decorată cu luminițe. La Casa Antinori regăsim niște preparate specifice bucătăriei italiene, pregătite cu foarte multă dragoste, ca și iubirea italiană. Atmosfera ce te cuprinde este una romantică, mâncarea fiind excelentă, iar selecția de vinuri este una rafinată, astfel încât, localul devine unul primitor.

Local Casa Antinori

Citește și: Ce orașe să vizitezi de Valentine’s Day. Cu siguranță le vei privi cu alți ochi în această perioadă

8. Local Syndicat Gourmet, Strada Târgului, Sibiu

Acest local adorabil este condus de prietenul lui Adrian Bebe și este unul dintre restaurantele sale din Sibiu, potrivite pentru o seară de întâlnire. Syndicat Gourmet este un local situat în partea de jos a orașului vechi din Sibiu, la aproximativ cinci minute de mers, pe jos, de piața mică, potrivit Slightnorth. Ascuns într-o casă pe un drum colorat, șerpuit, pietruit, are toată personalitatea pe care am ajuns să o așteptăm de la oraș. Chiar mai bine, meniul are o fuziune româno-indian, de care nu știam că am avea nevoie în viața noastră.

Local Syndicat Gourmet

Te-ar putea interesa și