Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Cele mai bune pârtii de schi din lume. Alege una dintre aceste destinații pentru vacanța din acest an

Cele mai bune pârtii de schi din lume/ Freepik
Cele mai bune pârtii de schi din lume/ Freepik

Sezonul de iarnă poate fi un adevărat paradis pentru toți cei care iubesc zăpada, sporturile de iarnă, și să nu uităm nici de stațiunile de schi, care ajung să fie cele mai iubite atracții ale sezonului rece. Cele mai vizitate și mai testate pârtii de schi din lume, se află în Elveția, Franța, Austria, Italia și Germania. Aceste stațiuni de schi, nu sunt potrivite doar persoanelor care sunt deja experimentate în acest domeniu, ci și celor care sunt amatori, însă doresc să devină profesioniști.

Mai jos, se regăsește o listă a celor mai faimoase și mai înalte stațiuni de schi din lume.

St. Moritz, Elveția

Aceasta este cea mai veche stațiune din lume, dar este și cea mai elegantă și cunoscută din întreaga Europă. Aici își fac apariția și cei mai pretențioși turiști, fiind foarte cunoscută pentru perioada de modernizări ce s-a petrecut în ultima vreme. Pe lângă schi, aici, mai sunt o serie de activități ce se pot desfășura, cum sunt patinajul, toboganul, schi nordic, dar și bob. În cazul în care ajungi aici prin luna februarie, poți participa la cursa de zăpadă White Turf St. Moritz, care este și singura de acest fel din lume.

Citește și: Top cele mai uimitoare stațiuni de schi din Europa. Puțină lume a auzit de ele și este locul ideal unde să mergi în vacanță de sărbători

Val Thorens, Franța

Aceasta este una dintre cele mai bune stațiuni de schi din Europa, francezii investind în mod continuu, în ceea ce semnifică infrastructură și calitate a serviciilor. Fiind situată la o altitudine de 2300 de m, aici se poate schia timp de 8 luni pe an. Peisajele alpine sunt fantastice, iar pe lângă acestea, mai sunt și numeroase variante de divertisment, cele de tipul cluburilor, SPA-urilor și cinema-ului.

Kitzbühel, Austria

Această stațiune este una dintre cele mai luxoase, din Europa. Pe lângă numele de Kitzbühel, aceasta mai este prescurtată și Kitz, fiind localizată în munții Hahnenkamm și Kitzbüheler Horn. Pe lângă aprecierea ce i se acordă datorită pârtiilor deținute, Kitzbühel este și un loc contrastant, unde creatorii de modă internaționali își fac apariția printre locuințele tradiționale austriece.

Courmayeur, Italia

Fiind o stațiune destinată, nu doar celor experimentați, dar și celor intermediari, Courmayeur este și un resort de lux, situat în Munții Dolomiții Italieni. Acesta se găsește în partea italiană a faimosului masiv Mont Blanc, care este cel mai înalt punct muntos din Europa, având o altitudine de 4810, cunoscut și sub denumirea de Acoperișul Europei. Această stațiune este cunoscută și datorită clădirilor elegante deținute, dar și atmosferei de vacanță ce domină acest cadru de poveste.

Citește și: Locații pentru Crăciun. Unde să-ți petreci sărbătorile de iarnă anul acesta

Chamonix, Franța

Aceasta este cea mai cunoscută stațiune de schi din Franța, fiind și foarte cunoscută pentru pârtiile și peisajele ce domină în jurul său. Situându-se la intersecția dintre Franța cu Italia și Elveția, pe Mont-Blanc, Chamonix, pare să fie o adevărată oază de liniște, dar și un loc de a experimenta aventuri noi.
Chamonix este vizitată de o serie de iubitori de sporturi extreme, care au un singur scop, acela de a-și testa limitele sporturilor extreme. Această stațiune a ajuns foarte faimoasă datorită scenelor cu Jocurile Olimpice de Iarnă. Tot aici se regăsesc și cele mai dificile terenuri de sport, șase zone de schi foarte diferite, niște pârtii abrupte, cu niște înălțimi amețitoare.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite