Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Și câinii visează! Semne care îți arată că patrupedul tău se afla în lumea viselor

Și câinii visează! Semne care îți arată că patrupedul tău se afla în lumea viselor/ Pexels
Și câinii visează! Semne care îți arată că patrupedul tău se afla în lumea viselor/ Pexels

Știai că și câinele tău visează? Un expert în animale de companie a dezvăluit că patrupezii sunt capabili să viseze la fel ca oamenii. Stăpânii lor pot recunoaște momentul când aceștia visează observând anumite mișcări și zgomote.

Dacă ai un câine ca animal de companie, probabil te-ai întrebat de multe ori dacă și el visează noapte atunci când doarme lângă tine. Ei bine, Adem Fehmi a confirmat acest lucru. El a explicat cum poți să îți dai seama când patrupedul tău face acest lucru.

Potrivit cercetărilor, câinii visează în mod regulat. Oamenii de știință cred că acesta este cazul tuturor vertebratelor, inclusiv al peștilor și al muștelor. Astfel că, există o mulțime de moduri în care poți afla dacă patrupedul tău se află în mijlocul unui vis.

„Uneori, câinii pot fi surprinși mișcându-se în somn sau chiar să-și arunce picioarele ca și cum ar alerga. De asemenea, în timp ce dorm, aceștia pot scoate sunete asemănătoare cu un scâncet sau cu un lătrat.”, a declarat Adem Fehmi pentru publicația Mirror.

Cât despre lucrurile pe care le visează câinii, Adem susține că „nu se știe cu siguranță, dar se crede că aceștia visează la fel ca noi, reluând informații acumulate în timpul zilei”. Aceștia pot visa și la activitățile lor preferate, precum urmărirea jucăriei lor în grădină sau în casă. Mai mult, dacă patrupezii sunt capabili să viseze lucrurile care s-au întâmplat în timpul zilei, există șanse mari ca aceștia să-și viseze proprii stăpâni.

Ce trebuie să faci atunci când câinele tău visează

Adem susține că nu ar fi bine să-ți deranjezi câinele atunci când visează. „Dacă ești îngrijorat și simt că trebuie să intervii, încearcă să-ți folosești doar vocea. Fii calm și lasă-l puțin timp să se liniștească. Câinele se poate speria dacă este deranjat brusc, mai ales dacă se trezesc crezând că sunt în pericol”, sfătuiește Adem.

Dacă vrei să te asiguri că patrupedul tău doarme bine, Adem susține că dieta câinelui este foarte importantă și poate influența somnul acestuia. „Lipsa apei sau a nutrienților le reduce drastic nivelul de energie. O hrană completă și de bună calitate, făcută cu ingrediente naturale, le garantează câinilor beneficiile nutritive care îi ajută să se pregătească pentru o nouă zi. Ai grijă la ora la care îi dai câinelui tău să mănânce. Acesta nu trebuie să simtă nici foame și nici să fie sătul în jurul orei de culcare”, amintește Adem.

În ce tip ce pat ar trebui să doarmă câinii

Pentru a te asigura că patrupedul tău are un mediu confortabil atunci când visează, este important să iei în considerare anumite aspecte care țin de patul pentru câini. „Ar trebui să fie confortabil pentru tipul de rasă, vârsta lui și mărimea. Un câine mai în vârstă ar putea beneficia de un pat ortopedic. În timp ce un cățel ar putea beneficia de un pat care să absoarbă umiditatea”, spune Adem.

Nu trebuie să investești o mulțime de bani în patul câinelui tău. Încearcă să nu cumperi așternuturi scumpe, pentru că animalele le pot rupe foarte repede, mai ales că sunt la începutul vieții și rod tot ce prind. Este important să alegi un pat care să poată fi spălat ușor. Acest lucru te asigură că orice accidente sau murdărie din patul câinelui tău se poate curăța cu ușurință, păstrând zona igienică și primitoare.

Te-ar putea interesa și