Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Cât timp îți poți lăsa câinele singur acasă. Dacă ai de gând să pleci în vacanță trebuie să știi asta

Cât timp îți poți lăsa câinele singur acasă/ Unsplash
Cât timp îți poți lăsa câinele singur acasă/ Unsplash

Deși ne-ar plăcea să ne petrecem fiecare secundă din zi alături de câinii noștri, din păcate acest lucru nu este posibil. Astfel că, mulți câini ajung să-și petreacă timpul singuri într-un apartament ore în șir sau, mai rău, pentru zile întregi. 

Mulți oameni care au animale de companie consideră că este în regulă să părăsească casă toată ziua și să vină câteva ore la prânz, sau să meargă la cinema pentru a viziona un film lung în weekend. Cu toate acestea, aceste activități durează deseori mult prea mult, iar câinii sunt foarte afectați. 

Adem Fehmi, un dresor de câini din Marea Britanie, a dezvăluit cât timp îți poți lăsa, de fapt, animalul singur acasă. Dacă un patruped cu un comportament sănătos trebuie lăsat o perioadă scurtă de timp, câinii cu anxietate de separare trebuie să fie în permanență supravegheați. Din acest motiv, este bine să aveți familia, prietenii sau un alt câine acasă la voi când sunteți plecați. 

„În mod ideal, ar trebui să căutăm să ne lăsăm câinii adulți singuri maxim patru ore. Câinii mai tineri nu trebuie să stea singuri mai mult de două ore. Nu numai că patrupedul va trebui să meargă să-și facă nevoile după această perioadă de timp, însă câinii sunt animale sociabile și au nevoie de companie, precum și de stimulare mentală și fizică pe tot parcursul zilei. Dacă nu aveți membri ai familiei sau prieteni de încredere la care să vă lăsați animalele de companie, apelați cu încredere la o companie care se ocupă cu îngrijirea câinilor atunci când sunteți plecați”, a declarat Adem pentru Mirror.

Cum poți să pleci de acasă atunci când ai un câine

  • Dacă patrupedul tău are anxietate de separare, nu-l lăsa deloc singur mai mult de o oră. Dacă este nevoie să pleci, încearcă să aduci pe cineva care să aibă grijă de el. 
  • Există asociații care se ocupă cu îngrijirea câinilor și pot să-ți ia animalul pentru 1-2 ore acasă la ei
  • Poți opta să adopți încă un animal, pentru ca aceștia să nu se simtă singuri când tu nu ești acasă
  • Nu uita să-i lași hrană și apă de fiecare dată când părăsești casa. Există dispozitive care distribuie hrana animalelor atunci când este nevoie. 

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite