Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo weekend 20-21 august 2022. Iată cum va fi vremea în acest final de săptămână

Prognoză meteo/ Freepik
Prognoză meteo/ Freepik

Prognoză meteo weekend 20-21 august 2022. Meteorologii anunță că valorile termice vor fi mult mai scăzute decât în ziua precedentă în vestul teritoriului, dar în continuare va predomina vremea călduroasă, local caniculară în sud și izolat în nord-vest.

Prognoză meteo weekend 20-21 august 2022 în țară

Sâmbătă, 20 august, cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei în zona montană, dar pe arii restrânse și în jumătatea de vest a țării unde vor fi averse și descărcări electrice, iar cu precădere spre seara și noaptea în vest și sud-vest gradul de instabilitate atmosferică va fi foarte ridicat. Vor fi înnorări accentuate, ploi torențiale, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă însemnate. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe spații mici. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 37 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat în sud, sud-est și vest. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 15 și 21 de grade, cu valori mai coborâte în depresiuni.

Duminică, 21 august, vremea călduroasă și disconfortul termic ridicat vor persista, astfel că temperatura maximă va fi în jur de 34 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după orele amiezii și din nou noaptea, dar probabilitatea pentru manifestări ale instabilității atmosferice va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 19 – 20 de grade.

În jumătatea vestică a țării, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor fi în scădere semnificativă față de zilele precedente; cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Local se vor acumula cantități de apă importante și vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului, cu precădere în sud-est, vremea se va menține local călduroasă și disconfortul termic ridicat, iar fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala doar pe spații mici și la intensitate mult mai redusă. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade.

Prognoză meteo weekend 20-21 august 2022 în București

În București, weekendul ne aduce soare arzător, maxima va ajunge pe la 35 de grade și aerul devine greu de respirat după prânz. Sâmbăta o să fie foarte cald, se ating 34 de grade Celsius și disconfortul termic va fi ridicat. Spre seară și în noaptea următoare se adună norii, însă șansele de ploaie vor fi reduse.

Duminică, temperatura scade ușor, însă tot cald o să fie și stresul termic rămâne ridicat. În a doua parte a zilei se înnorează și cresc șansele de averse și fenomene electrice.

Prognoză meteo weekend 20-21 august 2022 la munte și la mare

La munte, sâmbătă, vremea va deveni instabilă, și după orele amiezii vor fi local averse și descărcări electrice, iar seara și noaptea în masivele vestice, sud-vestice treptat înnorările se vor accentua, va ploua torențial, vor fi intensificări ale vântului, grindină, iar la altitudini joase vor fi posibile vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă însemnate. Valorile termice vor scădea ușor în zona montană din sud-vest, dar în rest se va menține vremea caldă.

Duminică, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor fi în scădere semnificativă față de zilele precedente; cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Local se vor acumula cantități de apă importante și vor fi condiții de grindină.

Sâmbătă, 20 august, vremea pe litoral va fi caldă, cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza când, trecător, vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 20 și 22 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 25 și 27 de grade.

Duminică, vremea va fi relativ caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 20 și 22 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 25 și 27 de grade.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite