Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo vineri, 19 august 2022. Zonele afectate de caniculă și disconfort termic ridicat

Prognoză meteo vineri, 19 august 2022/ Freepik
Prognoză meteo vineri, 19 august 2022/ Freepik

Prognoză meteo vineri, 19 august 2022. Astăzi, meteorologii anunță că va fi în continuare caniculă și disconfort termic ridicat în regiunile vestice și sudice, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Prognoză meteo vineri, 19 august 2022 în țară

În țară vremea va fi călduroasă, cu indice temperatură-umezeală (ITU) ce doar pe arii restrânse va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime, la nivel național, se vor situa între 28 și 38 de grade, cu valori mai ridicate, spre 39 – 40 de grade în vest, iar minimele vor fi cuprinse în general între 12 și 23 de grade.

Citește și: Cea mai fierbinte vară din istoria Europei. Spania a doborât recordurile lunii august. A fost confirmată drept cea mai călduroasă lună din toate timpurile

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua în regiunile estice și la munte, unde cu totul izolat vor fi ploi slabe, iar noaptea înnorările se vor accentua treptat în vestul teritoriului, dar probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat cu ușoare intensificări pe parcursul zilei în regiunile estice, iar spre finalul intervalului în masivele sud-vestice.

Prognoză meteo vineri, 19 august 2022 în București

Vineri, 19 august 2022, canicula pune, din nou, stăpânire pe București. Temperaturile vor crește treptat, iar disconfortul termic va fi accentuat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul se va menține variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei, iar șansele de precipitații sunt reduse. Vântul va suflat slab și moderat.

Prognoză meteo vineri, 19 august 2022 la mare și la munte

La mare, vremea va fi caldă, local călduroasă, cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza când, vor fi condiții de averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 21 și 23 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 24 și 26 de grade.

Citește și: Clasamentul capitalelor europene cu cea mai imprevizibilă vreme. Bucureștiul se află în Top 10 al orașelor cu cea mai imprevizibilă vreme

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua în masivele sudice și estice, unde cu totul izolat vor fi ploi slabe, iar noaptea și în cele vestice, dar probabilitatea pentru averse va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu intensificări în partea a doua a intervalului în masivele sud-vestice. Valorile termice vor continua să crească ușor.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite