Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo vineri, 12 august 2022. Sunt așteptate ploi în mai multe regiuni

Prognoză meteo

Vineri, 12 august 2022, vremea va fi schimbătoare. Deși în mare parte din țară vremea se încălzește, sunt așteptate ploi în mai multe regiuni. Instabilitatea atmosferică rămâne accentuată, mai ales la munte, în estul teritoriului și local în centru, sud și sud-estul teritoriului.

Cum va fi vremea pe 12 august în țară

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că temperaturile încep să crească de astăzi. Cerul va fi variabil, dar vor exista și perioade cu înnorări temporar accentuate, precipitații, descărcări electrice și intensificări ale vântului în zonele montane, nordul țării, local în sudul, sud-estul și centrul țării. În celelalte regiuni, condițiile de precipitații sunt slabe. Vântul va sufla slab spre moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 33 de grade, mai ridicate în sudul și sud-vestul țării. Valorile termice minime vor fi cuprinse între 10 și 21 de grade.

Cum va fi vremea pe 12 august în București

Vremea se încălzește în Capitală, unde cerul va fi variabil. În cea de-a doua parte a zilei și spre seară se strâng câțiva nori, atunci când vor fi condiții slabe de precipitații. Temperatura maximă va fi de 32 de grade, în timp ce minima va avea o valoare de 17 grade.

Cum va fi vremea pe 12 august la munte și pe litoral

Temperaturile cresc și la munte, după mai multe zile în care vremea a fost mohorâtă. Meteorologii au anunțat că valorile termice înregistrate astăzi se vor încadra în normalul perioadei. Cerul va fi variabil, vântul va sufla slab spre moderat. Doar în zonele înalte se vor semnala intensificări. Sunt condiții slabe de precipitații în a doua parte a zilei, însoțite de fenomene electrice și ușoare intensificări.

Pe litoral, vremea începe să se încălzească, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil și se vor semnala intensificări ale vântului în cea de-a doua parte a zilei. Temperatura maximă va fi cuprinsă între 28 și 31 de grade, în timp ce valoarea minimă se va încadra între 24 și 26 de grade.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite