ADVERTISEMENT

Prognoză meteo astăzi, 24 august 2022. Cum va fi vremea în toată țara

Prognoză meteo

Miercuri, 24 august 2022, vremea va fi călduroasă în estul țării, caniculă în sud-est şi averse destul consistente în ținuturile vestice, la munte şi prin centru.

Prognoză meteo 24 august 2022 în țară

În Dobrogea şi Bărăgan se încălzește vremea, creşte disconfortul termic, iar în Bărăgan o să avem caniculă şi 35-36 de grade, la umbră. Vântul devine mai insistent şi ajunge la viteze de 50 de kilometri pe oră în zona litoralului. În Moldova sudică şi în nordul Munteniei se face mai cald decât marți. Temperaturile ating pragul caniculei; atmosfera devine înăbușitoare după prânz, iar vântul se intensifică şi aici, potrivit ANM.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina găsim vreme frumoasă şi temperaturi de peste 30 de grade la câmpie. Nu sunt semne de ploaie şi atmosfera devine plăcută pe timpul nopții, când se ating 16-17 grade.

Citește și: Prognoză meteo marți, 23 august 2022. Ploi și temperaturi caniculare și astăzi

În nordul Transilvaniei şi în Maramureș temperaturile cresc faţă de ziua trecută şi ajung pe la 30-31 de grade. După-amiaza se adună norii şi o să plouă. Vor fi şi tunete, fulgere şi s-ar putea să cadă grindină. Se mai încălzeşte şi în vestul țării. Temperaturile urcă până la 30 de grade, iar în a doua parte a zilei creşte instabilitatea şi apar apar averse zdravene, cu descărcări electrice şi rafale puternice de vânt.

Şi în Transilvania mai vin câteva ploi zgomotoase, îndeosebi în zonele de munte. Se face destul de cald pe la amiază şi maximele ajung pe la 29-30 de grade. La noapte va fi cam răcoare în depresiuni, pe unde se vor înregistra 11-12 grade.

O să mai plouă şi în zona Olteniei, însă nu la fel de mult ca ieri. Pe aici găsim temperaturi plăcute, mai modeste decât în celelalte regiuni, de la 26, la cel mult 28 de grade. În ţinuturile sudice nu sunt anunţate ploi. O să avem vreme frumoasă, dar destul de caldă, cu multă zăpuşeală şi 32-33, pe la amiază.

Prognoză meteo 24 august 2022 în București

În Bucureşti, miercuri avem o zi însorită şi o amiază călduroasă, cu 33 de grade la umbră şi disconfort termic ridicat.

Joi se face din nou foarte cald. Temperatura urcă până la 34 de grade, norii apar destul de rar şi zăpușeala va fi greu de suportat după prânz. Şi vineri avem soare şi căldură sufocantă în miezul zilei. Maxima ajunge din nou pe la 34 de grade, dar vom resimţi valori mai ridicate de atât. Căldură mare se anunţă şi sâmbătă, caniculă pe la amiază şi un aer greu de respirat. Maxima ajunge la 35 de grade, iar în noaptea următoare vor fi 18-19 grade.

Prognoză meteo 24 august 2022 la munte și la mare

La munte, miercuri găsim vreme bună în prima parte a zilei, dar mai târziu se întorc ploile. Acestea vin cu tunete, fulgere, poate şi grindină, iar în masivele sud-vestice vor lăsa în urma peste 35 de litri de apă pe metru pătrat.

Citește și: Clasamentul capitalelor europene cu cea mai imprevizibilă vreme. Bucureștiul se află în Top 10 al orașelor cu cea mai imprevizibilă vreme

Pe litoral, miercuri avem o zi caldă, cu până 30 de grade prin staţiuni şi disconfort termic ridicat. Vântul prinde putere şi atinge viteze de 50 Km/h, iar apa mării are 26 de grade.

Te-ar putea interesa și