Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo 2 august 2022. Astăzi vom avea parte de o vreme frumoasă

Prognoză meteo

Marți, 2 august, vom avea o vreme frumoasă, dar și câteva ploi slabe în zona de munte, în est și sud-est. Vântul va bate cu putere zonele estice, iar maximele pleacă de la 25 de grade în depresiuni și ating 34 de grade în sud-vestul țării.

Cum va fi vremea în țară

În Dobrogea și în Bărăgan, temperaturile cresc față de ziua trecută, dar încă avem valori suportabile, de cel mult 31 de grade. Se mai adună norii și vor aduce câteva reprize de ploaie, iar vântul prinde putere, îndeosebi pe litoral.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei avem o zi mai caldă decât cea de luni, cu ploi slabe, trecătoare și un vânt destul de intens. Maximele se opresc pe la 29-30 de grade, iar la noapte se înseninează treptat. Se mai încălzește puțin și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina. E posibil să picure în unele zone, vântul devine mai insistent, iar maximele ajung pe la 28-29 de grade, potrivit stirileprotv.ro.

Un aer mai cald pătrunde, marți, și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Atmosfera se menține însorită toată ziua, așa că nu vorbim deloc despre ploi. Temperaturile urcă până la 30 de grade în zona Maramureșului, dar se răcorește pe timpul nopții și minimele ajung pe la 14-15 grade.

Încălzirea vremii se simte și în zone vestice. Amiaza ne-aduce soare, vânt domol și atmosfera călduroasă, cu 31-32 de grade, la umbră. În schimb, în Transilvania o să mai plouă puțin, îndeosebi în zonele de munte. Vântul va sufla mai tare pe creste, iar temperaturile, în creștere față de luni, vor ajunge la 28-29 de grade în vestul provinciei.

Se încălzește și în zona Olteniei, iar pe aici se ating cele mai ridicate valori, de 34 de grade la Drobeta-Turnu Severin. Nu prea zărim norii și nici vântul nu prea se simte. Vremea devine călduroasă și în ținuturile sudice. Domină atmosfera cu soare, dar e posibil să vină și o ploaie slabă, de scurtă durată. Pe la amiază vor fi 30-32 de grade.

Cum va fi vremea în București

Și în București, se face mai cald decât luni. Temperatura urcă până la 32 de grade și o să avem o zi însorită și poate câțiva nori de ploaie după prânz. Urmează o noapte liniștită, cu o minimă de 17-18 grade.

Cum va fi vremea la munte

La munte, după o dimineață răcoroasă, atmosfera se încălzește mai târziu. Apar ceva înnorări și câteva reprize de ploaie. În ansamblu, avem vreme frumoasă și un vânt mai intens la altitudini mari.

Cum va fi vremea pe litoral

Pe litoral va fi soare în cea mai parte a zilei, însă după-amiază e posibil să plouă puțin și aici. Se încălzește ușor față de luni și vor fi 28-29 de grade prin stațiuni. Vântul devine mai insistent și atinge viteze de 40-45 Km/h, iar apa mării are 24-25 de grade.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite