Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo 17 august 2022. Care sunt zonele afectate de caniculă

Prognoză meteo

Astăzi, 17 august 2022, vremea va fi călduroasă, potrivit meteorologilor. În unele zone din țară va fi caniculă și disconfort termic ridicat.

Cum va fi vremea pe 17 august 2022 în țară

Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 23 de grade. În zonele montane, în special în Carpații Orientali și în regiunile nordice, estice și centrale, cu precădere după-amiaza și seara, vor fi perioade cu înnorări accentuate, local averse și descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi pe spații mici.

Pe alocuri, cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor fi posibile căderi de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Presiunea atmosferică va scădea aproape imperceptibil dinspre nord-vest, având deja valori joase, de regim ciclonic, potrivit ANM.

Cum va fi vremea pe 17 august 2022 în București

Miercuri, 17 august 2022, vremea va fi călduroasă și în București, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul se va menține variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei.

Vântul va sufla slab și moderat, iar șansele de ploaie sunt reduse pe parcursul zilei. Temperaturile maxime se vor încadra între 33 și 34 de grade Celsius, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între 18 și 19 grade Celsius.

Cum va fi vremea pe 17 august la munte și la mare

Prognoza meteo pentru ziua de miercuri 17 august, arată că în zona montană, îndeosebi după-amiaza și seara vor fi perioade cu înnorări accentuate, local averse și descărcări electrice. Pe alocuri, cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor fi posibile căderi de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări îndeosebi pe creste, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Valorile termice vor fi în creștere.

Meteorologii anunță că la mare vremea se va menține caldă, iar disconfortul termic accentuat. Cerul va avea unele înnorări după-amiaza și seara când vor mai fi condiții de averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 32 de grade, iar cele minime între 19 și 23 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 24 și 25 de grade.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite