Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Kremlinul le interzice oficialilor să folosească iPhone-ul. „Fie îl aruncați, fie îl dăruiți copiilor”

Kremlinul le interzice oficialilor să folosească iPhone-ul
Kremlinul le interzice oficialilor să folosească iPhone-ul

Kremlinul le-a cerut oficialilor implicaţi în pregătirile pentru alegerile prezidenţiale în Rusia din 2024 să nu mai folosească iPhone-uri Apple din cauza temerilor că dispozitivele sunt vulnerabile în faţa agențiilor de informaţii occidentale, a relatat luni, 20 martie, ziarul financiar rusesc Kommersant, citat de Reuters.

În cadrul unui seminar organizat de Kremlin pentru oficialii implicaţi în politica internă, Serghei Kirienko, primul adjunct al șefului administraţiei prezidenţiale ruse, le-a cerut să îşi schimbe telefoanele până la 1 aprilie, notează Kommersant, citând surse neidentificate.

Citește și: De ce Rusia nu a fost niciodată pe Lună. Nici un anunț oficial despre misiunea secretă nu a fost făcut vreodată

„S-a terminat cu iPhone-ul: fie îl aruncați, fie îl dăruiți copiilor”, a relatat Kommersant, citând declarația unuia dintre participanții la întâlnire. „Toţi vor trebui să facă asta în decursul lunii martie”, a indicat oficialul citat.

Întrebat luni despre acest subiect, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că nu poate confirma această informaţie. „Smartphone-urile nu ar trebui să fie folosite pentru chestiunile oficiale”, a spus Peskov. „Orice smartphone are un mecanism destul de transparent, indiferent de sistemul de operare pe care îl are – Android sau iOS. Firește, acestea nu sunt utilizate în scopuri oficiale”, a adăugat el.

Citește și: Evenimentul care a avut loc în Rusia în august 2019. Sute de mii de oameni au fost evacuați

Kremlinul ar putea furniza alte dispozitive cu moduri de operare diferite pentru a înlocui iPhone-urile, potrivit Kommersant. Preşedintele rus Vladimir Putin a spus întotdeauna că nu are smartphone, deşi Peskov a spus că Putin foloseşte ocazional internetul, notează Reuters.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite