Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Schimbări în noul an școlar. Cursurile ar putea începe mai târziu de ora 8:00

Schimbări în noul an școlar. Cursurile ar putea începe mai târziu de ora 08:00/ Freepik
Schimbări în noul an școlar. Cursurile ar putea începe mai târziu de ora 08:00/ Freepik

Se anunță schimbări în noul an școlar. Cursurile ar putea începe mai târziu de ora 8:00, în unitățile de învățământ preuniversitar.

Potrivit Regulamentului cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, aflat în vigoare, în unitățile de învățământ, cursurile se pot organiza în formă de învățământ cu frecvență sau în formă de învățământ cu frecvență redusă, ce poate fi organizată în program de zi sau seral.

Învățământul primar funcționează, de regulă, în programul de dimineață. Pentru unitățile de învățământ care funcționează în cel puțin două schimburi, programul este stabilit de consiliul de administrație al unității de învățământ. Cursurile pentru elevii din clasa pregătitoare și din clasele I și a II-a nu vor începe înainte de ora 8.00 și nu se vor termina mai târziu de ora 14.00.

Citește și: Copiii au revenit în băncile școlii. Sfaturi pentru hidratarea optimă a acestora pe tot parcursul zilei

În învățământul primar, ora de curs este de 45 de minute, cu o pauză de 15 minute după fiecare oră și o pauză de 20 de minute după cea de-a doua oră de curs. La clasa pregătitoare și la clasa I, activitățile de predare-învățare-evaluare acoperă 30-35 de minute, restul de timp fiind destinat activităților liber-alese, recreative.

În situațiile în care clasele din învățământul primar funcționează împreună cu alte clase din nivelurile superioare de învățământ, ora de curs este de 50 de minute, iar în ultimele cinci minute se organizează activități de tip recreativ.

Citește și: Revoltă condusă de părinți, după ce o școală le-a impus elevelor să poarte lenjerie modelatoare pentru a scăpa de problemele legate de imaginea corporală

În situații speciale, pe o perioadă determinată, durata orelor de curs și a pauzelor poate fi modificată, la propunerea motivată a directorului, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității de învățământ, cu informarea inspectoratului școlar.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite