Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Revoltă condusă de părinți, după ce o școală le-a impus elevelor să poarte lenjerie modelatoare pentru a scăpa de problemele legate de imaginea corporală

O școală le-a impus elevelor să poarte lenjerie modelatoare/ Freepik
O școală le-a impus elevelor să poarte lenjerie modelatoare/ Freepik

Mai mulți părinți s-au revoltat după ce au primit o scrisoare de la școala gimnazială, unde învață fetele lor, în care li s-a sugerat să semneze o petiție prin care școala le asigură tinerelor lenjerie modelatoare, în speranță că astfel vor rezolva problemele pe care acestea le au cu imaginea corporală.

Încercarea unei școli din Mississippi, SUA, de a aborda problemele elevelor cu privire la imaginea corporală s-a transformat dintr-o inițiativă pozitivă, într-o revoltă din partea părinților. Totul a început atunci când Ashley Heun, din Southaven, a primit de la fiica ei în vârstă de 13 ani, Caroline, o scrisoare de la școala de unde învață, intitulată „De ce suferă fetele de imaginea corporală?”.

În scrisoare, școala vorbea despre problemele fetelor în ceea ce privește imaginea lor corporală, iar în partea de jos exista un consimțământ unde părinții puteam semna dacă vor ca fiicele lor să primească „îndrumări sănătoase” și lenjerie modelatoare.

„Dorim să-i oferim ocazia fiicei dumneavoastră de a avea parte de îndrumări sănătoase prin care să-și mențină o imagine corporală pozitivă”, se arată în prima parte a scrisorii.

„A trebuit să recitesc de câteva ori. Primul meu instinct a fost să mă duc la școală și să țip la fiecare persoană care îmi iese în cale”, a declarat Ashley Heun pentru CNN.

După ce s-a calmat și și-a adunat gândurile, Ashley a scris o lungă postare pe contul său de Facebook, unde și-a împărtășit preocupările cu privire la inițiativa școlii fiicei ei. Imediat i s-au alăturat și alți părinți, care au fost de acord cu abordarea femeii.

„Este greu să crești fete în acest mediu, în care rețelele de socializare, filtrele și Photoshop-ul le creează o imagine greșită despre cum ar trebui să arate corpul ideal”, susține Heun.

Ulterior, femeia i-a trimis directorului școlii un e-mail lung în care și-a exprimat, de asemenea, preocupările. „Scrisoarea, din păcate, a luat o întorsătură neprevăzută, oferindu-i fiicei mele ocazia să se gândească la probleme legate de imaginea corporală. Dacă fiica mea m-ar ruga sa-i cumpăr lenjerie modelatoare, i-aș spune că nu. Acum aflu că o încurajați să poarte așa ceva. Sincer, sunt nedumerită că un consiliu care cuprinde și un psiholog pentru copii ar crede că asta e o idee bună”, a scris Ashley în mesajul trimis către conducerea școlii.

Femeia a fost contactată de directorul școlii în următoarea zi și s-au întâlnit. Directorul și-a cerut scuze și a spus că, consilierii au avut intenții bune, însă totul a fost înțeles greșit. Ei au mai spus că programul inițiat a fost anulat.

„Districtul a fost informat cu privire la formularul de autorizare a părinților trimis acestora. Oficialii districtului înțeleg că acest tip de informații provoacă îngrijorare serioasă din partea părinților”, a susținut Lauren Margeson, asistentul administrativ executiv al școlii, într-o declarație pentru CNN.

„Nu cred că au vrut să transmită acest mesaj, însă asta s-a înțeles”, a mai declarat Ashley. Femeia a spus că nu a intenționat să creeze un scandal, ci a vrut doar să-și exprime îngrijorarea și adaugă că toată lumea face greșeli, iar școala lucrează să repare acest lucru.

Părinții trebuie să discute cu copiii lor despre problemele legate de imaginea de sine

Ashley Heun a mai declarat că speră ca măcar ceva bun să iasă din acest scandal devenit viral. „Totul începe cu o conversație cu copiii noștri”, spune aceasta.

De asemenea, John Duffy, autorul cărții „Parenting the New Teen in the Age of Anxiety”, a vorbit cu CNN despre modul în care părinții pot aborda problemele legate de imaginea de sine cu copiii lor.

„Avem o generație de copii care sunt preocupați de felul în care arată, iar stima de sine este mult prea des condiționată de greutatea lor sau de defectele pe care aceștia cred că le au”, a spus Duffy pentru CNN. „Chiar și în școala gimnazială, copiii se gândesc la aspectul lor fizic aproape tot timpul”.

Acesta susține că părinții ar trebui să-și asculte copiii și să-i ajute să se concentreze mai mult pe calitățile lor, decât pe defecte.

De asemenea, pandemia a avut un efect uriaș asupra sănătății mintale a elevilor. Odată cu revenirea la școală, la cursurile fizice, copiii sunt mai sensibili și problemele legate de imaginea corpului sunt accentuate.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite