Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Modalități prin care poți economisi bani în fiecare lună. Cum să reduci cheltuielile când bugetul este strâmtorat

Modalități prin care poți economisi bani în fiecare lună/ Freepik
Modalități prin care poți economisi bani în fiecare lună/ Freepik

Încercați să găsiți o modalitate de a salva bani, în fiecare lună? Fie că încercați să păstrați niște bani pentru a cumpăra ceva special, aveți un buget mai redus sau pur și simplu, vă doriți să economisiți niște bani pentru anul 2023, în acest articol, veți regăsi niște metode de a avea grijă de bani și de a nu împrăștia o sumă mai mare decât ar valora produsul.

Cum să economisiți bani de pe facturile de curent?

Fiți mai eficienți cu mașina de spălat și evitați utilizarea uscătorului. Supraîncărcarea poate deteriora mașina de spălat și, de asemenea, înseamnă că hainele nu vor fi curățate corespunzător. Evitați respălările și reparațiile, asigurându-vă că hainele se potrivesc confortabil în interiorul tamburului. Pentru uscarea hainelor, puteți renunța la utilizarea uscătorului și puteți investi într-un aparat electric de aer încălzit.

Păstrează o temperatură constantă în casă. Scăderea unui singur grad de căldură ar putea reduce cu 10% factura de încălzire. În ceea ce privește încălzirea, investiți în lenjerie de pat din lână și pături purtabile pentru a vă menține confortabil toată iarna.

Citește și: Cum să reduci consumul de energie electrică și să economisești bani

Investește într-un butoi cu apă

Pentru persoanele care locuiesc la curte, această soluție este una foarte benefică. Păstrează un butoi cu apă în grădina ta, care va conserva apa de ploaie pentru a o refolosi în udarea grădinii. Nu numai că acest fapt va ajuta la menținerea costurilor la apă, dar, va ajuta, de asemenea, mediul în timpul sezonului de udare a plantelor.

Utilizați becuri economice

Becurile economice durează mult mai mult, sunt mai luminoase și mai eficiente din punct de vedere energetic, și vă pot economisi bani pe durata lor de viață extinsă. Aceste becuri au o durată de viață de 10 ani sau 10.000 de ore de utilizare, eficiența lor văzându-se și pe factura la lumină.

Cum să economisiți bani pe mâncare și băutură?

Alegeți marca proprie a supermarket-ului. Chiar și cumpărarea produselor de bază, cum ar fi laptele, untul și pâinea, în gamele de mărci proprii ale supermarket-ului, ar putea economisi o sumă semnificativă de bani pe parcursul unui an.

Pregătiți-vă mesele în avans! Economisiți bani și timp petrecând câteva ore în fiecare săptămână, pregătindu-vă mesele pentru zilele următoare. Mesele pot fi apoi congelate în pungi de silicon sau congelator obișnuite și reîncălzite, pe tot parcursul săptămânii pentru o cină ușoară, și pentru a salva tentația de a comanda atunci când sunteți prea obosit pentru a găti.

Realizați o listă de cumpărături. Evitați tentația ofertelor din supermarket-uri și a achizițiilor spontane prin planificarea meselor și urmând o listă strictă de cumpărături. Pregătiți un prânz la pachet și nu cumpărați alimente gata preparate. Sunteți vinovat de cumpărarea legumelor gata tocate și pre-preparate? Acestea pot costa de 5 ori mai mult și conțin cu 84% mai puține vitamine decât legumele obișnuite, potrivit Mirror.

Cum să economisiți bani acasă în timpul liber?

Loialitatea plătește! Obțineți vouchere cadou, oferte și articole de bani cu un card de fidelitate pentru locurile pe care le vizitați cel mai frecvent, inclusiv supermarket-uri, cafenele și restaurante. Ajustați lumina televizorului! Știați că reducerea luminozității și contrastului televizorului dumneavoastră ar putea economisi până la 100 de lire sterline pe an?

Citește și: Cum să faci bani de acasă. Metode prin care îți poți rotunji veniturile online

Renunțați la sala de sport: vă amintiți toate echipamentele de gimnastică pe care le-am cumpărat în timpul pandemiei? Nu renunțați încă. Dacă nu utilizați în mod regulat calitatea de membru a sălii de gimnastică, renunțați. Un abonament la sala de sport este de minim 50 de euro pe lună, și asta, într-adevăr se adaugă pe parcursul anului. Pune banii înapoi în buzunar făcând antrenamente acasă.

Vindeți-vă obiectele nedorite! Curăță casa și vinde orice obiecte nedorite care sunt în stare bună, de la haine, la aparate. Sunt o mulțime de site-uri și platforme de specialitate pe care care puteți pune anunțurile.

Cum să economisiți bani pentru chestiunile nesemnificative din fiecare zi?

Remediați o scurgere. O toaletă care prezintă scurgeri poate irosi 757 de litri de apă, pe zi! Verificați-vă întotdeauna taxele pentru a nu plăti în plus.

Mergeți mai mult pe bicicletă. Mersul cu bicicleta la locul de muncă poate economisi sute sau chiar mii de lei în fiecare an, în comparație cu mașina, cu autobuzul sau metroul. De asemenea, vă va menține în formă.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite