Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Cumpărături pentru școală. Lista cu lucrurile de care are nevoie copilul tău pentru noul an școlar

Cumpărături pentru școală/ Unsplash
Cumpărături pentru școală/ Unsplash

Începutul noului an școlar este aproape. Au mai rămas două săptămâni până când copiii se vor întoarce pe băncile școlii, astfel că părinții trebuie să-și pregătească lista de lucruri de care are nevoie copilul lor. Nu lăsa cumpărăturile pentru școală pe ultima sută de metri și oferă-i copilului tău un început de an ca la carte!

Magazinele și site-urile online au dat startul reducerilor și ofertelor de nerefuzat, astfel că, părinților le rămâne doar să-și organizeze lista cu lucrurile de care are nevoie micuțul lor pentru școală. Știm cât de solicitant este să faci cumpărăturile pentru noul an școlar, astfel că am pregătit pentru voi o listă cu lucrurile elementare pe care trebuie să le aibă orice copil atunci când începe școala.

Cumpărături pentru școală. Ce lucruri trebuie să cumperi

Ghiozdan

Primul și unul dintre cele mai importante lucruri pe care un copil trebuie să-l aibă atunci când începe școala este ghiozdanul. Acest accesoriu îi va fi de mare ajutor pe tot parcursul anului, în el cărându-și rechizitele, cărțile școlare, gustările și obiectele de care are nevoie în timpul orelor.

Citește și: Când începe școala în 2022. Structura anului școlar 2022-2023

Alegerea unui ghiozdan poate fi dificilă, însă cel mai indicat este ca părinții să discute cu copiii lor și să ajungă la un numitor comun. Până la urmă, ghiozdanul face parte din personalitatea copilului și trebuie să i se potrivească. Iată câteva idei de ghiozdane potrivite pentru un început de an școlar.

Haine

În cazul în care hainele din sezonul trecut nu au rămas mici, se pot reutiliza. Însă, în majoritatea cazurilor copiii au nevoie de o reînnoire a garderobei. La acest capitol trebuie să ținem cont de nevoile copilului la școală. Trebuie să includem, pe lângă hainele obișnuite, precum bluze, pantaloni, tricouri, și un trening pentru ora de sport și, dacă este cazul, o uniformă. Nu trebuie să uităm nici de faptul că vine sezonul rece, astfel că cei mici au nevoie de haine groase, pelerine de ploaie și ghete.

Rechizite

La capitolul rechizite vom ține cont de nevoile fiecărui copil și de școala la care merge. În general, instituțiile de învățământ oferă o listă de lucruri care vor fi necesare pe tot parcursul anului școlar, însă sunt câteva obiecte care pot fi cumpărate și înainte de începerea școlii.

Citește și: Școala pentru toți, școala pentru fiecare! – Proiect implementat de Asociația „VOLO EDU (Vreau educație)”

Acestea includ: penar, stilouri, pixuri, creioane, creioane colorate, ascuțitoare, acuarele și pensule, gumă de șters, bloc de desen, caiete, lipici, foarfecă, riglă și hârtie colorată.

Cutie pentru prânz

Nu trebuie să uităm de faptul că micuțul va petrece câteva ore la școală, astfel că va trebui să ia masă de prânz în incinta instituției de învățământ. Dacă aceasta nu pune la dispoziție o cantină specială pentru elevi, părinților le rămâne datoria de a le pregăti copiilor un prânz pe care să-l poată lua cu ei. Astfel că, o cutie pentru mâncare este un lucru indispensabil de pe lista de cumpărături pentru școală. Aici putem adăuga și o sticlă de apă reutilizabilă, ușor de cărat pentru copii.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite