ADVERTISEMENT

Top 7 documentare care îți vor schimba viața

Top 7 documentare care îți vor schimba viața/ Pexels
Top 7 documentare care îți vor schimba viața/ Pexels

În funcție de sentimentele și de stările pe care le avem, ajungem să vizionăm, să luăm notițe sau să ne transpunem în pielea personajului din documentarele pe care le alegem. Iată un top de documentare care îți vor schimba viața!

Sunt zile în care, pur și simplu, ne ia plânsul. Zile în care câte un documentar ne schimbă percepția asupra modului de a privi viața sau ne face să simțim o stare de bucurie, până și în cele mai mici lucruri pe care le deținem. Un documentar poate fi mereu la îndemână pentru a ne alunga orice urmă de plictiseală.

Minimalism

Acesta nu este un simplu film, ci este un documentar ce vorbește despre modul simplist de viață, despre ceea ce contează cu adevărat, adică lucrurile mărunte. Este vorba despre conceptul de păstrare a lucrurilor într-un mod cât mai simplist, de a înlătura bunurile materiale și de a pune mai mult accent pe noi înșine. Chiar dacă nu spunem acest lucru, majoritatea suntem niște consumatori înrăiți de materialism, de tot ceea ce ține de lucruri. Acest documentar are scopul de a te încuraja să scapi de acest obicei și de a promova libertatea în fața capcanelor apărute în societate.

Blackfish

Dacă nu ați reușit, până acum, să vizionați acest documentar, trebuie neapărat să o faceți. Blackfish vorbește despre povestea unei balene ucigașe, care a ajuns să fie ținută în captivitate, într-un parc denumit SeaWorld, din San Diego. Blackfish ne pune la îndoială relația noastră cu natura și ne arată cât de puține lucruri știm despre aceste mamifere. Totodată, ni se oferă și o altă perspectivă, una de a observa cât de inteligent este acest animal și cum se transpune acesta în situația dificilă, în care se regăsește.

Pământenii (Earthlings)

Ceea ce pot spune, este că, acest documentar te va face să devii un consumator vegan. Este unul dintre cele mai puternice documentare existente, inspirat de cartea „Eliberarea animalelor”, scrisă de Peter Singer. Filmul vorbește despre dependența populației față de produsele de origine animală.

Cartea este împărțită pe cinci capitole, care sunt denumite (animale de companie, mâncare, îmbrăcăminte, divertisment și cercetare științifică). Sentimentul pe care îl veți avea, va fi unul de negare, de realizarea ideii de a trăi în minciună, într-o viață plină de defecte. Fiecare capitol va fi o provocare pentru toți cei care îl vizionează. Unii vor ajunge chiar să renunțe la carne.

Un adevăr de neconceput/ incomod (An inconvenient truth)

Acest documentar ilustrează o modalitate de a le arăta oamenilor cum schimbările climatice ajung să distrugă planeta Pământ. Se poate trece ușor de la starea de înfricoșare la cea de frustrare, în momentul în care vezi că acțiunile omenirii duc la distrugerea totală a mediului înconjurător. Se vor prezenta imagini cu iceberguri care se topesc, râuri care ajung să fie secate sau mări care vor atinge temperaturi record. Ceea ce pot spune, cu mâna pe inimă, vă așteaptă o doză foarte mare de informație.

Adevăratul preț

Dacă te regăsești în domeniul modei sau ai dependență de haine, de tot ceea ce ține de fashion, sclipici, glamour, înseamnă că acest documentar ți se potrivește mănușă. Ni se prezintă care este costul adevărat al producerii de haine. Dar și faptul că importanța acestora pentru noi, este una foarte mare.

Veți putea observa cum se creează hainele și de unde provin acestea. Ne vom întâlni și cu personalități iconice ale modei, precum Stella McCartney.

Să trăiești cu un singur dolar (Living on one dollar)

Acțiunea acestui documentar urmărește patru prieteni, care își propun să trăiască, doar cu un dolar pe zi, timp de două luni, în zona rurală a Guatemalei. Deși, pentru mulți dintre noi pare dificil, aceștia își încearcă norocul și duc o luptă grea cu foamea, paraziții, dar și cu stresul financiar, care ajunge la cote extreme. Impresionant este faptul că, acest film a strâns peste 750,000 de dolari. Toți banii îndreptându-se spre o finanțare a satului, în care au avut loc filmările.

Omul pe sârmă (Man on wire)

Aici, regăsim povestea lui Philippe Petit, care s-a plimbat pe sârmă între turnurile Gemene din New York. Evenimentul, care s-a petrecut în anul 1974, ajunge să uimească și astăzi canalele de televiziune. Întreaga acțiune îl întruchipează pe acest om care reușește să-și ducă la bun sfârșit drumul între cele două turnuri. Filmul include atât imagini din viața reală a modului de antrenament ale lui Philippe, cât și imagini cu evenimentul real, cel de parcurgere a sârmei. Acest documentar este un must have in your life.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite