Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Top 6 seriale educaționale. Ce le recomandăm copiilor să vizioneze

Top 6 seriale educaționale/ Freepik
Top 6 seriale educaționale/ Freepik

Serialele educaționale pot ajuta copiii să se formeze, să își îmbunătățească memoria, procesul de gândire, calitatea de a comunica, dar și cultura generală, cea care ar trebui să reprezinte un interes enorm pentru părinții fiecărui copil în parte.

Mai jos, se regăsește o listă de șase seriale care îi pot ajuta pe copii să evolueze în societate și să dețină mai multe informații.

Brainchild (Trucurile universului, 2018)

Acesta este un serial educativ, realizat de către Pharell Williams, în care copiii și adolescenții sunt învățați o serie de lucruri interesante despre știință și mediul nostru înconjurător. Modalitatea în care este totul explicat copiilor, este foarte amuzant, plin de jocuri și de umor. Acest serial are un sezon a câte 13 episoade. În fiecare episod, ni se explică cum funcționează fiecare lucru din viața noastră și ce ar trebui să știm, în legătură cu cele mai importante subiecte de interes, printre care, rețelele de socializare, microbii, super-eroii, visele, spațiul, emoțiile, motivația, oceanele, gândirea și multe altele.

Citește și: Top 7 documentare care îți vor schimba viața

History 101 (Pastila de istorie 2020)

Acest serial este, de fapt, o mini-serie de 10 episoade a câte 20 de minute fiecare. În aceste episoade sunt explicate unele dintre cele mai de bază informații pe care ar trebui să le cunoască omenirea. E foarte ușor de urmărit, ca mod de a expune informația, mai ales, pentru persoanele care apreciază infograficele și sunt obsedați de curiozitățile lumii.

Explained (Pe înțelesul tuturor,  2018-2020)

Și acesta este tot un serial documentar, care prezintă o serie de subiecte de interes, printre care se regăsește muzica, criza globală de apă, corectitudinea politică, inegalitatea salarială în funcție de sex, astrologia, tatuajele, iarba, crichetul, mirarea, semnul exclamării, sportul electronic, bursa de valori, viitorul cărnii, pandemiile, pirații, stilul sportiv, miliardarii, cultele, inteligența animală și încă câteva subiecte de interes.

Workin’ moms (Mami merge și la muncă)

Acest serial vorbește despre mai multe femei și despre scopul lor de a ajunge la un echilibru, între muncă, familie și ideea de a face față tuturor provocărilor. Este un serial foarte amuzant, dar și destul de real.

Beat bugs

Acest serial este unul interactiv, mai ales pentru copii, distracția fiind la cote maxime. Melodiile se potrivesc și pentru cei mari, atrăgându-i și pe aceștia în lumea copiilor. În serial este descrisă povestea a 5 copii gândaci, care trăiesc într-o curte din spatele unei case, și se prezintă experiența acestora când descoperă lumea din jurul lor.

Citește și: Top 50 cele mai impresionante filme care ilustrează feminismul. Cu siguranță trebuie să le vezi

Se recomandă tuturor categoriilor de vârstă, având o lungime de 3 sezoane cu 81 de episoade și se poate viziona integral pe Netflix. După acesta s-a realizat și un film de 50 de minute, denumit „Beat Bugs: All together now”.

Derry girls

Acest serial este unul dintre cele mai haioase seriale pe care le-ați putea viziona. Fiind un sitcom britanic, are umor englezesc și o poveste simplă. Serialul vorbește despre povestea adolescentei Erin și a colegelor sale. Mai exact, cum este să fii adolescența în Irlanda de Nord, în anii ’90. Cum să fie? Mai nebună, mai plină de peripeții, dar cu siguranță distractivă. Are două sezoane și ambele sunt disponibile pe Netflix.

Te-ar putea interesa și