Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Spectacolele de apă, muzică şi lumini la Fântânile Urbane din Piaţa Unirii revin din 19 mai. Trafic rutier restricţionat pe Bulevardul Unirii

Spectacolele de apă, muzică şi lumini la Fântânile Urbane din Piaţa Unirii revin din 19 mai
Spectacolele de apă, muzică şi lumini la Fântânile Urbane din Piaţa Unirii revin din 19 mai

„Simfonia Apei”, spectacolul de apă, muzică şi lumini de la Fântânile Urbane din centrul Capitalei, revine cu cea de-a IV-a ediţie de vineri.

La cinci ani de la debutul spectacolelor oferite de Fântânile Urbane de la Piaţa Unirii, privitorii se vor bucura de dansul apei sub diferite teme, păstrând în centru valorile autentice româneşti, de la sport la oameni de ştiinţă sau artă.

O tematică suplimentară anul acesta va celebra 120 de ani de la prima audiție a „Rapsodiei Române” semnate de George Enescu. Astfel, vara aceasta va introduce şi tema „Rapsodia Apelor”, care va include şi muzica celor mai cunoscuți compozitori români. De-a lungul anului acesta, mix-urile tematice vor fi completate şi cu show-ul „Pace”.

Citește și: Zeci de linii de transport în comun din Bucureşti vor circula deviat în weekend

Astfel, începând de vineri, spectacolele Fântânilor Urbane vor oferi vizitatorilor show-uri multimedia care vor rula în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, până la începutul lunii octombrie, după următorul program:

  • În lunile mai şi august 2023: între orele 20:30 – 22:30 | spectacolul începe la ora 21.00
  • În lunile iunie şi iulie 2023: între orele 21:00 – 23:00 | spectacolul începe la ora 21.30
  • În lunile septembrie şi octombrie 2023: între orele 19:30 – 21:30 | spectacolul începe la ora 20.00.

Spectacolele durează aproximativ 45 de minute, iar accesul este gratuit. În zilele şi în intervalul orar în care au loc spectacole, traficul rutier va fi restricţionat pe Bulevardul Unirii, segmentul cuprins între Bulevardul Dimitrie Cantemir şi Splaiul Independenței (zona fântâni).

Fântânile de la Piaţa Unirii, redeschise în anul 2018 după un amplu proces de reabilitare implementat de Apa Nova în baza obligațiilor asumate prin Contractul de Concesiune cu Primăria Capitalei, sunt primele fântâni urbane care beneficiază de echipamente şi tehnologie de ultimă generație la nivel european, în materie de divertisment cu apă, integrând elemente unice în Europa. În prezent, sistemul monitorizat complet digital permite controlul oricărei unități individuale din cele 44 de fântâni independente, dispuse pe o lungime totală de aproape 1,4 kilometri de-a lungul Bulevardului Unirii.

Citește și: Ce nume purtau stațiile de metrou înainte. Legenda singurului peron din București aflat la suprafață

Fântânile reabilitate au fost recunoscute, omologate şi publicate în 2019 drept Cel Mai Lung Şir de Fântâni Coregrafice Sincronizate din Lume, de către Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy), având o suprafaţă a apei de 16.200 m² şi fiind unice prin modul de dispunere în centrul Capitalei.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite