Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Serialul HBO „The White Lotus” a renunțat la actorul Miloš Biković din cauza legăturilor acestuia cu Rusia

Miloš Biković
Miloš Biković

Realizatorii serialului TV de succes „The White Lotus”, de la HBO, au renunțat la actorul Miloš Biković, după criticile venite din Ucraina cu privire la legăturile sârbului cu Rusia.

Biković, care fusese distribuit pentru cel de-al treilea sezon al serialului premiat cu doar câteva săptămâni în urmă, a protestat faţă de decizia HBO, pe care a calificat-o drept „triumful absurdului şi înfrângerea artei”, relatează News.ro.

„Am decis să ne despărțim de Milos Biković, iar rolul va fi redistribuit”, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al reţelei.

Citește și: Tinerii aleg destinațiile vacanțelor în funcție de serialele la care se uită. Ce filme i-au inspirat pe aceștia

Când HBO a anunţat iniţial distribuirea lui Biković, la 12 ianuarie, Ministerul ucrainean de Externe şi-a exprimat clar nemulțumirea.

Printr-o postare pe platforma de socializare X, acesta a afirmat că actorul „a susţinut Rusia încă de la începutul invaziei la scară largă” a Ucrainei. „HBO, este în regulă pentru voi să lucrați cu o persoană care susţine genocidul şi încalcă dreptul internaţional?”.

Biković a afirmat sâmbătă, pe X, că nu susţine niciun război, amintind de experienţa sa de copil în timpul conflictelor din fosta Iugoslavie.

„Am crescut într-o ţară devastată de război. La vârsta de 11 ani, am îndurat zile şi nopți în adăposturi în timp ce patria şi oraşul meu natal erau bombardate. Nu aș putea dori nimănui o astfel de devastare”, a declarat el.

Biković a precizat că îşi doreşte ca toate conflictele active de pretutindeni „să înceteze şi să prevaleze principiile iubirii”.

Citește și: Ce filme și seriale apar pe HBO Max în februarie 2024. Lista completă a lansărilor

În 2018, preşedintele rus Vladimir Putin i-a conferit lui Biković medalia Puşkin pentru contribuții la cultura rusă, iar ulterior i-a fost acordată cetăţenia rusă. „Este o mare onoare să spun astăzi: Rusia este patria mea”, a scris actorul la momentul respectiv.

În 2019, el a anunţat că i s-a interzis accesul în Ucraina „din motive de securitate naţională”.

Biković a jucat într-o serie de producţii ruseşti şi a vorbit în mod regulat despre admirația sa pentru cultura ţării.

Filmările pentru cel de-al treilea sezon al serialului „The White Lotus”, câștigător al premiului Emmy, vor începe luna aceasta în Thailanda, urmând ca serialul să fie difuzat în 2025, potrivit Variety.

Te-ar putea interesa și