Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Top locații unde poți merge de Revelion. Rezervă-ți o vacanță cu totul specială pentru noaptea dintre ani

Top locații unde poți merge de Revelion/ Freepik
Top locații unde poți merge de Revelion/ Freepik

Meteorologii anunță o sosire cât de curând a iernii, iar zăpada nu pare să stea nici ea deoparte. Cum Revelionul e și el destul de aproape, iar fiecare dintre noi ne aflăm la un moment dat, într-o pană de idei, mi-am zis să realizez următoarea listă de locații posibile de Revelion, ca și un mic ajutor al vostru.

Toată lumea iubește locațiile exotice, așa că vom pune și noi accentul pe acestea. Și oare ne cam golește buzunarul această locație exotică? Păi, putem să aflăm doar dacă facem o mică cercetare. În țara noastră, costurile ajung undeva la 400-500 de euro, incluzând cazarea, masa și transportul, de multe ori, și mai bine de atât, în funcție de comoditățile fiecăruia. Dacă ne îndreptăm spre un oraș european, prețul va tinde să urce la un 700 de euro de persoană.

Această categorie a revelioanelor exotice cuprinde zone precum Maroc, Madeira, Emiratele Arabe Unite, Capul Verde, Malaezia, Thailanda, Madagascar, insulele Maldive, dar și Republica Dominicană. Prețurile acestora încep de la un 700 de euro, timp de câteva zile în Dubai, și se pot duce până la un 3000 de euro, în zone, de genul Mauritius sau Madagascar.

Dubai

Acesta e cunoscut pentru cele două anotimpuri prezente, și anume, cald și extrem de cald.
În ultima perioadă este una dintre locațiile cele mai cotate și mai favorizate în topul turiștilor străini, printre care se numără și românii noștri. Cea mai bună perioadă de plecare în Dubai, este din luna octombrie și până în luna aprilie, când se găsesc zborurile low cost, iar cele mai bune prețuri sunt ale companiei aeriene Blueair (vorbim aici de sume între 250 de euro, mai ales, cu 2 luni înainte de Revelion).

Citește și: Locații pentru Crăciun. Unde să-ți petreci sărbătorile de iarnă anul acesta

Insula Madeira

Pe această insulă temperaturile nu depășesc pragul de 27-28 de grade, vara, iar pe timp de iarnă, se situează undeva la 18-20 de grade. Vara este o zonă foarte aglomerată, turiștii iubind această zonă extrem de tare, însă iarna, totul se schimbă, e vreme doar bună de colindat și de admirat frumusețile plajei.
Pentru un bilet, prețul ajunge undeva la 300-400 de euro, dar se pot economisi bani dacă cauți din timp acest bilet. Cazarea la un hotel de 3 stele se găsește cu 40 de euro pe noapte, ceea ce este foarte convenabil pentru un turist.

Tenerife

În această perioadă, în Tenerife, temperaturile ajung undeva la 20-22 de grade, asemenea unei toamne blânzi. Partea dinspre sud a insulei e mai însorită și mai călduroasă față de nordul acesteia, așa că, dacă doriți o vreme plăcută și cu dorință de a simți razele soarelui pe pielea dumneavoastră, aceasta este destinația perfectă. Dacă vă organizați puțin, puteți găsi bilete la un preț de 100 de euro dus-întors, mă refer aici la un low-cost, cu ordinea Madrid-Barcelona-Bruxelles-Londra (Wizzair, Ryanair sau Blueair).
Sau dacă sunt luate din timp, biletele ajung în jurul sumei de 150-200 de euro.

Insulele Capului Verde

Aceasta este o destinație mai puțin cunoscută decât cea a Mării Caraibilor, iar clima și peisajele se aseamănă foarte tare. Diferența dintre cele două este că, aici totul e la jumătate de preț. E, de asemenea, un loc ideal pentru sporturi de apă și scufundări.
Prețul aferent unui sejur este de 1500 de euro de persoană, sau chiar mai bine.

Citește și: Cele mai bune locații unde poți să călătorești iarna asta

Thailanda

Thailanda se află pe lista locațiilor foarte căutate de turiști, mai ales, în preajma sărbătorilor creștine. Cea mai bună perioadă de realizat vizite în această zonă este noiembrie-martie, aici fiind un sezon secetos, iar temperaturile nu sunt foarte ridicate. Este foarte important, să verificați zborurile pe care le oferă Ethiad și Qatar Airways. Este recomandabil să priviți și înspre Air Asia, aceasta fiind considerată cea mai bună alegere în materie de low-cost. Ca un mic total, în ceea ce privește un sejur aici, ne putem opri la suma de 1200-1500 de euro de persoană.

Eilat

Aceasta a devenit o locație foarte adorată de către români. De ce anume oare? Păi, în timpul anului, temperaturile sunt foarte mari, iar în lunile de iarnă, temperaturile sunt numai bune pentru un sejur în această zonă. Are o deschidere la Marea Neagră, iar peisajul devine unul cu totul deosebit, unul subacvatic. Pentru a putea prinde un zbor ieftin, ar trebui totul planificat cu 3-4 luni înainte. O mare economie se face dacă se pleacă pe data de 25 decembrie sau chiar pe 1 ianuarie.
Cazarea e puțin mai scumpă, fiind vorba de Israel aici, dar dacă se caută din timp, se poate găsi cu 100-150 de euro pe noapte.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite