Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Produse de make-up pe care să le folosești iarna. Cum să ai grijă de tenul tău în sezonul rece

Produse de make-up pe care să le folosești iarna/ Freepik
Produse de make-up pe care să le folosești iarna/ Freepik

Apariția expresiei „Iarna nu este ca vara” se află în vocabularul nostru proverbial, de mai bine de 10 ani, iar aceasta se potrivește și cu ideea de make-up. Oare de ce? Păi, dacă vorbim de sezonul de iarnă, acesta nu ne permite să ne machiem, ca și pe timp de vară, când sunt 40 de grade. Ca machiajul de iarnă să fie unul rezistent, este necesar ca noi să respectăm câteva reguli și să urmăm câțiva pași.

În ceea ce urmează, ți-am pregătit câteva sfaturi în ceea ce înseamnă machiaj pe timp de iarnă.

Utilizează un primer

Acest primer a devenit indispensabil pentru femeile din societatea contemporană. Primerul este o parte importantă a machiajului. Pe piața produselor de make-up există foarte multe tipuri de primer, care se potrivesc în funcție de ten. Vorbim de primer pentru ten cu pete roșii (primer corector), pentru tenul mat (cele cu particule strălucitoare), pentru tenul uscat (cel care oferă hidratare pielii) și nu cel din urmă, pentru tenul gras (cel care nu permite machiajului să se întindă). Depinde de suprafața de care vorbim, iar astfel, găsim primer pentru buze, pentru față, primer pentru ochi și pentru gene. Oricum, toate te vor ajuta să ai un make-up de nota 100.

Citește și: Tendințe machiaj iarnă 2022. Iată cum poți să te machiezi în sezonul rece

Nu uita de crema hidratantă

Crema hidratantă se poate considera un produs de make-up, (dacă e folosită alături de fondul de ten, primer, pudră, fardul de obraz, mascara și rujuri), dar și în categoria de produse pentru îngrijirea personală. Este foarte important să folosești creme hidratante, dar mai vital, este să o și utilizezi corect. Ce înseamnă asta? Adică, să o întinzi pe întreaga suprafață a feței.

Folosește un corector

După ce ai aplicat primerul, e timpul să începi procesul de machiere. Dacă ai un ten cu probleme sau cu diferite iritații, ar fi de preferat să folosești un corector, ceea ce nu ar trebui să lipsească deloc din trusa de machiaj a unei femei. Când vorbim de corector, este extrem de important modul de aplicare, dar și textura pe care o are. În ceea ce privește aplicarea, există două moduri de a o face: fie cu degetele foarte curate sau cu o pensulă pentru acest tip de corector.

Fondul de ten

Fie că vorbim de fondul de ten Bourjois sau alt tip de fond de ten, e esențial să folosești unul. Dacă vei utiliza un fond de ten sub textură de pudră, aplică prima dată anticearcănul. Dacă alegi varianta unui fond de ten lichid, anticearcănul să se aplice după.

Citește și: Cum îți îngrijești tenul iarna. Lucrurile de care trebuie să ții cont în vremea rece

Pudra de față

Multe dintre femei nu pun mare preț pe acest aspect al pudrei. Nu face și tu parte din această categorie, și aplic-o peste fondul de ten. Pentru a-ți ușura munca, folosește un puf, iar apoi, o pensulă pentru pudră. Pensula este necesară dacă utilizezi mai multă pudră și ai de gând să îndepărtezi acest exces.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite