Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

10 ani de la moartea lui Paul Walker, celebrul actor din seria „Fast&Furious”

Paul Walker
Paul Walker

Astăzi, 30 noiembrie 2023, se împlinesc 10 ani de la moartea lui Paul Walker, celebrul actor cunoscut pentru rolul său din „Fast&Furious”. 

Paul Walker a jucat în multe filme cunoscute, însă cei mai mulți oameni și-l amintesc pentru rolul carismaticului polițist Brian O’Conner în seria Fast&Furious.

Pe numele său complet, Paul William Walker IV, s-a născut 12 septembrie 1973 în Glendale, California. Mama sa, pe nume Cheryl, a fost un fotomodel renumit, în timp ce tatăl său, Paul William Walker III, a fost atât boxer, cât și om de afaceri. Numele „Paul” i-a fost transmis din tată în fiu, preluându-l de la bunicul lor originar din Irlanda, care, de asemenea, a fost pugilist.

Actorul și-a făcut debutul pe micile ecrane în reclame pentru brandul Pampers și Showbiz Pizza, iar în 1986, Paul și-a început cariera în cinematografie, interpretând rolul profesorului Bennett în comedia horror „Monster in the Closet”.

Citește și: Chris Hemsworth ia o pauză de la actorie din cauza problemelor de sănătate. Actorul a dezvăluit că riscă să aibă Alzheimer

În 1988, Paul a obținut un rol în comedia „Meet the Deedles”, cucerindu-și publicul. Ulterior, a avut apariții în filme precum „Pleasantville” (1998), „Varsity Blues” (1999), „She’s All That” (1999) și „The Skulls” (2000).

Paul Walker s-a remarcat în 2001 cu rolul polițistului Brian O’Conner în filmul „The Fast and The Furious”, unde a jucat alături de Vin Diesel, Michelle Rodriguez și Jordana Brewster. În același an, publicul l-a văzut în filmul „Joy Ride”.

Ulterior, Paul și-a reluat rolul în continuarea „2 Fast 2 Furious” (2003). Un alt succes notabil în filmografia sa este „Eight Below” (2006), o producție Disney cu încasări de peste 120 de milioane la box office. 

În 2009, Paul s-a întors în a treia parte a seriei „Fast and Furious”, reunindu-se cu colegii de distribuție din primul film. În 2011, a apărut în „Fast Five”, care a devenit cel mai profitabil film al francizei, cu încasări de peste 620 de milioane de dolari.

Paul Walker

În 2013, a fost lansat filmul „Fast & Furious” în timp ce Paul Walker era încă în viață. Ultimul său film din seria „Fast & Furious”, numit „Furious 7” (2015), a fost lansat la un an și cinci luni după tragicul său sfârșit. Actorul filmase deja jumătate din el şi se bucura de câteva zile libere. 

Pe 30 noiembrie 2013, Paul Walker și-a încheiat tragic viața într-un accident de mașină în Santa Clarita, California. Actorul de 40 de ani se afla în calitate de pasager într-un Porsche Carrera GT condus de Roger Rodas. Mașina a lovit un stâlp și doi copaci, rezultând într-un accident devastator în care amândoi și-au pierdut viața pe loc.

Citește și: Cu ce se ocupă acum actorii de la Hollywood care nu mai joacă în filme

Deși tragedia nu s-a desfășurat pe platoul de filmare, impactul a fost resimțit puternic în lumea cinematografiei. Walker, revenind acasă de la un eveniment de caritate, se afla în mașina condusă de Roger Rodas, un șofer profesionist, când acesta a pierdut controlul, iar mașina a fost distrusă într-un incendiu puternic.

Paul Walker

Curios este faptul că Rodas era și partener de afaceri cu Walker în echipa lor de curse de motocicliști, manifestând o pasiune comună pentru viteză. Cu toate acestea, întrebările cu privire la modul în care tragedia s-a produs persistă, ținând cont de experiența șoferului.

În urma acestui eveniment, Meadow Walker, fiica regretatului actor în vârstă de 17 ani la momentul respectiv, a luat măsuri legale împotriva celor pe care îi considera responsabili: compania Porsche și șoferul. Ca rezultat al acțiunilor legale, familia lui Roger Rodas a acordat fiicei lui Walker o compensație de 10,1 milioane de dolari, recunoscând incapacitatea acestuia de a controla mașina în momentul tragic. De asemenea, Porsche a fost de acord să plătească daune, însă suma exactă rămâne confidențială.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite