Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo 7 iunie 2023. Se anunță ploi și rafale de vânt în mai multe zone din țară

Prognoză meteo 7 iunie 2023. Astăzi o să plouă consistent în vestul și în nordul țării. În celelalte regiuni găsim soare și vreme bună, dar nu este exclus să vină o ploaie de scurtă durată.

Prognoză meteo 7 iunie 2023 în țară

n ţară, valorile termice vor fi apropiate de normalul climatologic al perioadei în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil în sud-estul țării, iar în rest va prezenta înnorãri temporare. Se vor semnala averse, însoţite şi de descărcări electrice în Crișana şi Maramureş şi pe arii mai restrânse în Banat şi în Transilvania. Vor fi condiţii de grindină, iar probabilitatea pentru cantități de apă însemnate (15…25 l/mp în intervale scurte de timp sau prin acumulare) va fi mai ridicată în nord-vestul teritoriului. În celelalte regiuni, doar izolat se vor semnala ploi de scurtă durată în special în Oltenia, nord-vestul Munteniei şi în nordul Moldovei, potrivit stirimeteo.com.

Citește și: Prognoza meteo pentru iunie. Cum va fi vremea în prima lună de vară

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului, în Moldova şi în zona Carpaţilor Meridionali (viteze în general de 50…60 km/h), iar local şi la intensitate mai redusă şi în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 28 de grade, iar cele minime între 7 şi 17 grade. Dimineaţa şi noaptea, izolat vor fi condiţii de ceață.

Prognoză meteo 7 iunie 2023 în București

Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 11…14 grade.

Citește și: Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea la începutul verii

Prognoză meteo 7 iunie 2023 la munte

La munte nu scăpam de ploi. Acestea apar mai ales în masivele vestice. Vor fi însoțite de tunete și fulgere și vor lăsa în urmă 20-25 de litri de apă pe metru pătrat. Vântul bate mai tare în Carpații Meridionali, dar are intensificări și pe timpul ploilor.

Prognoză meteo 7 iunie 2023 la mare

La mare continuă vremea frumoasă. Nu prea zărim norii, însă vântul rămâne destul de activ. În aer vor fi 21-23 de grade, temperaturi normale pentru începutul verii. Apa mării va avea în jur de 20 de grade.

Te-ar putea interesa și