Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo 27 decembrie 2022. Temperaturi nefiresc de ridicate pentru această perioadă

Prognoză meteo 27 decembrie 2022/ Freepik
Prognoză meteo 27 decembrie 2022/ Freepik

Prognoză meteo 27 decembrie 2022. Marți vremea va fi nefiresc de caldă, mai ales în regiunile extracarpatice pe unde se ating chiar şi 15 grade Celsius.

Prognoză meteo 27 decembrie 2022 în țară

Pe parcursul zilei, valorile termice se vor situa peste normele caracteristice datei în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări îndeosebi în vest, centru și nord unde local vor fi mai ales ploi, în timp ce în rest acestea vor fi pe alocuri. La munte, vremea va fi în răcire semnificativă, vor fi precipitații mixte, predominant ninsori la altitudini mari, unde vântul va sufla tare. Vor fi condiții de polei. Noaptea va fi mult mai rece decât precedentele în special în regiunile intracarpatice; cerul va fi parțial noros, iar precipitații se vor mai semnala doar izolat.

Citește și: Prognoză meteo 26 decembrie 2022 – 23 ianuarie 2023. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Intensificări ale vântului vor fi local și temporar în toate zonele țării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 și 13 grade, iar cele minime între -7 și 4 grade, ușor mai mari în Dobrogea. La începutul zilei, în sud și în sud-est pe arii restrânse se va mai semnala ceață, iar noaptea aceasta se va forma doar pe suprafețe mici, potrivit stirimeteo.com.

Prognoză meteo 27 decembrie 2022 în București

În prima parte a zilei va fi nebulozitate joasă, apoi cerul va deveni temporar noros; trecător vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla moderat pe parcursul zilei și slab noaptea. La începutul intervalului va fi ceață, iar în a doua parte a nopții probabilitatea de apariție a acesteia va fi ridicată. Regimul termic, mai ales cel diurn, se va situa peste cel specific datei, astfel temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de 1…3 grade.

Citește și: Prognoză meteo pentru următoarele două săptămâni. Temperaturile scad, iar șansele de ploaie cresc

Prognoză meteo 27 decembrie 2022 la munte

La munte, cerul va fi acoperit de nori şi se răceşte. Pe parcursul zilei, apar precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ploaie, apoi va cădea lapoviță. Vântul suflă cu viteze de 50…70 km/h, dar pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, se vor depăşi 90…100 km/h.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite