ADVERTISEMENT

Prognoză meteo 17 mai 2023. Reprize de ploaie în jumătatea de sud-vest a ţării

Prognoză meteo 17 mai 2023/ Pexels
Prognoză meteo 17 mai 2023/ Pexels

Prognoză meteo 17 mai 2023. Miercuri vor fi mai multe reprize de ploaie în jumătatea de sud-vest a țării. Vor fi şi tunete, fulgere, condiţii de grindină şi cantităţi de apă de până la 35 l/mp.

Prognoză meteo 17 mai 2023 în țară

Vremea va fi în general instabilă în jumătatea de sud-vest a țării unde vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial și local descărcări electrice. Pe alocuri cantitățile de apă vor fi de 15…20 l/mp și izolat vor depăși 25…35 l/mp. Vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala pe suprafețe restrânse.

Citește și: Cod galben de ploi abundente, începând de marţi seară, în şase judeţe din Oltenia şi sud-vestul Munteniei

Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări, în special ziua, în regiunile sudice, estice și în centru, unde la rafală se vor atinge viteze în general de 40…50 km/h, precum și pe crestele Carpaților Meridionali, unde rafalele vor fi de 60…80 km/h. Temperaturile maxime, mai scăzute decât în ziua precedentă, se vor încadra între 16 grade în nordul Olteniei și 26 de grade în centrul Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 15 grade. Izolat, dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață, potrivit stirimeteo.com.

Prognoză meteo 17 mai 2023 în București

BUCUREȘTI. Valorile termice diurne vor fi în scădere față de ziua precedentă. Cerul va fi temporar noros și mai ales în prima parte a zilei vor fi averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat, cu rafale după-amiaza de până la 40…45 km/h. Temperatura maximă va fi de 20…22 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade.

Citește și: Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea la începutul verii

Prognoză meteo 17 mai 2023 la munte

La munte, miercuri o să plouă torenţial în Munţii Banatului şi în vestul Meridionalilor şi se pot depăşi 35 l/mp. Vântul prinde putere pe crestele Carpaţilor Meridionali, pe unde vor fi rafale de 60…80 km/h şi se mai răcoreşte.

Te-ar putea interesa și