Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo 16 martie 2023. Se răcește simțitor și avem vreme închisă, iar la munte predomină ninsorile

Prognoză meteo 16 martie 2023. Joi se răcește simțitor și avem vreme închisă. În sud și în sud-est plouă destul de mult, în centru, în nord-est, și în Dealurile Vestice cade lapoviță, iar la munte predomină ninsorile.

Prognoză meteo 16 martie 2023 în țară

Vremea se va răci accentuat, astfel încât în mare parte din țară valorile termice, în special cele diurne, se vor situa uşor sub mediile multianuale. Ziua, cerul va fi mai mult noros şi vor fi precipitaţii sub formã de ploaie pe arii relativ extinse în sud şi sud-est, mixte în centru, nord-est şi în zona de deal din vest. La munte vor predomina ninsorile, moderate cantitativ în Carpaţii Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. Izolat cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp îndeosebi în extremitatea de sud-est şi la munte.

Citește și: Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum se schimbă vremea la final de lună

Din orele serii cerul se va degaja treptat în vest, nord şi parţial în centru, iar în rest vor mai fi înnorãri, însă precipitațiile vor fi în restrângere ca arie. Vântul va prezenta intensificări temporare în regiunile estice, sud-estice şi la munte, iar pe parcursul zilei şi în cele vestice şi pe arii mai restrânse în rest, cu rafale în general de peste 50…60 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 10 grade, iar cele minime în general între -7 şi 4 grade. Spre sfârşitul intervalului se va produce brumă, pe alocuri, îndeosebi în regiunile intracarpatice, iar izolat se va forma ceață, potrivit stirimeteo.com.

Prognoză meteo 16 martie 2023 în București

Ziua de joi aduce înnorări, o să plouă din când în când și vântul va crește în intensitate. Vremea se va răci, astfel încât valorile termice diurne se vor situa uşor sub mediile multianuale. Cerul va avea înnorãri, mai accentuate ziua, când temporar va ploua. Vântul va sufla moderat în prima parte a intervalului apoi va deveni în general slab. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de 0…2 grade.

Citește și: Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Temperaturile cresc în luna aprilie

Prognoză meteo 16 martie 2023 la munte

Și la munte vine frigul. Ninge în majoritatea masivelor, iar în Carpații Meridionali se depune un strat consistent de zăpadă. Vântul bate mai tare pe creste și depășește viteze de 60 km/h.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite