Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo 15 martie 2023. Temperaturile încep să scadă. Sunt anunțate ploi în mai multe regiuni

Prognoză meteo 15 martie 2023/ Freepik
Prognoză meteo 15 martie 2023/ Freepik

Prognoză meteo 15 martie 2023. Miercuri temperaturile încep să scadă, dar va fi în continuare mai cald decât ar trebui.

Prognoză meteo 15 martie 2023 în țară

Deși valorile termice diurne vor scădea față de ziua anterioară, local mai accentuat în vest și în nord, vremea va fi caldă în majoritatea regiunilor, cu maxime ce se vor situa în general între 9 și 15 grade. Pe parcursul zilei înnorările se vor accentua treptat în vest, centru și nord și ploile vor fi în extindere în Banat, Crișana, Maramureș, iar spre seară și în vestul Transilvaniei și al Olteniei, în timp în zonele montane aferente, doar la altitudini mari vor fi și lapoviță și ninsori; în rest cerul va fi temporar noros.

Citește și: Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Temperaturile cresc în luna aprilie

Noaptea, nebulozitatea va fi accentuată în toate regiunile. La munte vor predomina ninsorile – moderate cantitativ în Carpații Occidentali, în zonele joase de relief din regiunile intracarpatice, precum și din nord-vestul Moldovei vor fi precipitații mixte, iar în rest va ploua, pe arii mai extinse în Oltenia. Pe alocuri se vor acumula cantități de apă mai însemnate (peste 10…15 l/mp). Vântul va avea intensificări, local și temporar în regiunile vestice, nord-vestice și estice, precum și pe crestele montane, cu rafale de peste 50…55 km/h și doar izolat în rest. Temperaturile minime se vor situa între -2 și 7 grade. Izolat vor fi condiții de ceață, potrivit stirimeteo.com.

Prognoză meteo 15 martie 2023 în București

Vremea va fi caldă. Pe parcursul zilei înnorările vor fi temporare, dar noaptea cerul va fi mai mult noros și spre finalul intervalului va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, în scădere ușoară, va fi de 14…16 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 5 grade.

Citește și: Prognoză meteo pentru următoarele patru săptămâni. Temperaturi mai ridicate în aproape toate zonele ţării

Prognoză meteo 15 martie 2023 la munte

În zonele de munte vremea se răcește. Se înnorează treptat, o să plouă în Carpații Occidentali și în nordul Orientalilor, iar la altitudini mari, o să cadă lapoviță și ninsoare. La noapte precipitațiile cuprind majoritatea masivelor și vor fi îndeosebi ninsori.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite