ADVERTISEMENT

Prognoză meteo 14 martie 2023. Temperaturile sunt în creștere, de până la 19-20 de grade în vest

Prognoză meteo 14 martie 2023/ Freepik
Prognoză meteo 14 martie 2023/ Freepik

Prognoză meteo 14 martie 2023. Ziua de marți ne aduce vreme frumoasă și temperaturi în creștere față de luni, de la zece grade pe litoral și în Deltă, până la 19-20 de grade în partea vestică.

Prognoză meteo 14 martie 2023 în țară

Vremea se va menține în general frumoasă și se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre finalul nopții în regiunile vestice unde izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va prezenta intensificări la munte, cu rafale de peste 70…80 km/h în zona înaltă, local și temporar în est, nord-est și vest, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în restul țării va sufla slab și moderat.

Citește și: Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Temperaturile cresc în luna aprilie

Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 20 de grade, cu valori ușor mai scăzute pe litoral și în Delta Dunării, iar cele minime între -2 și 9 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali spre -8 grade. Pe arii restrânse se va produce brumă îndeosebi în depresiuni și în dealurile subcarpatice din sud și est, iar în special în sud-estul teritoriului, dimineața, dar mai ales noaptea, se va forma ceață, potrivit stirimeteo.com.

Prognoză meteo 14 martie 2023 în București

Vremea se va menține frumoasă și se va încălzi. Cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 15…17 grade, iar cea minimă de 1…2 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre -2 grade, unde vor mai fi condiții de brumă.

Citește și: Prognoză meteo pentru următoarele patru săptămâni. Temperaturi mai ridicate în aproape toate zonele ţării

Prognoză meteo 14 martie 2023 la munte

Vremea se încălzește și la munte, pe unde se anunță o zi frumoasă, cu soare în toate masivele. Vântul prinde putere, iar pe creste suflă cu peste 70-80 de km/h. La noapte s-ar putea să picure trecător în Carpații Occidentali și în vestul Meridionalilor.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite