Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion în 2023. Regiunile care vor avea zăpadă de sărbători

Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion în 2023/ Pexels
Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion în 2023/ Pexels

Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. Conform prognozei meteo anunțată de meteorologi, românii vor avea parte de ninsori în perioada sărbătorilor de iarnă. Meteorologii au anunțat care sunt regiunile în care zăpada se va așterne de Crăciun, dar și de Anul Nou.

Florinela Georgescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), i-a anunțat pe români la ce să se aștepte pentru perioada sărbătorilor. Conform informațiilor meteorologice, ninsorile vor fi prezente în ultima parte a acestui an. Prognoza meteo pentru Crăciunul din 2023 indică că în anumite zone montane, stratul generos de zăpadă va acoperi peisajul. Florinela Georgescu, în calitate de director executiv al ANM, a subliniat că precipitațiile vor fi o prezență constantă în această perioadă.

Citește și: Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie. Meteorologii anunță temperaturi neobișnuite pentru această perioadă

„În ceea ce privește sărbătorile de iarnă, răspunsul cel mai simplu pe care îl pot da acum este că toate aceste episoade cu precipitații mai spre ninsoare vor favoriza ca măcar în zona de munte să fie strat de zăpadă în acea perioadă. Pentru partea mai joasă, incertitudinea este mult mai mare.”, a anunțat meteorologul, potrivit evz.ro.

Dacă în unele regiuni din țară se anunță precipitații de Crăciun și Revelion, ninsorile abundente ar urma să înceapă luna ianuarie. Prognoza meteo ANM arată că majoritatea regiunilor țării vor fi lovite de îngheț abia după Anul Nou.

„Ținând cont și de ultimele ierni, de primele estimări sezoniere, fenomenele cele mai severe sunt mai probabile în a doua partea a iernii, nu în decembrie.”, a adăugat directorul ANM.

Cum va fi vremea în prima parte a lunii decembrie

ANM a emis prognoza meteo și pentru prima parte a lunii decembrie. Aceasta arată că temperaturile se vor situa peste cele normale, în cea mai mare parte a ţării.

Citește și: Cât costă un brad de Crăciun în 2023. Prețurile au crescut considerabil față de anul trecut

Cel mai cald ar urma să fie în zona de vest a țării, precum și în sudul, dar și în centrul țării. După data de 4 decembrie, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei. Minimele vor ajunge pe parcursul nopții până la – 10 grade Celsius.

Te-ar putea interesa și