Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Toată conducerea Juventus a demisionat! Clubul este anchetat pentru o fraudă de 282 de milioane de euro

Toată conducerea Juventus a demisionat
Toată conducerea Juventus a demisionat

Este cutremur la Juventus. Toată conducerea clubului a demisionat, după ce la clubul italian s-a început o anchetă pentru fraudă de 282 de milioane de euro.

Președintele Andrea Agnelli, 46 de ani, Pavel Nedved, adjunctul lui, directorul general Maurizio Arrivabene și membrii boardului Laurence Debroux, Massimo Della Ragione, Katryn Fink, Daniela Marilungo, Francesco Roncaglio, Giorgio Tacchia și Suzanne Keywood, și-au dat demisia. Conducătorii clubului din Torino sunt anchetați pentru fraudă contabilă de 282 de milioane de euro, în operațiunea „Prisma”, informează Gazzetta dello Sport, citată de Gazeta Sporturilor.

Citește și: Cristiano Ronaldo, amendat şi suspendat de FA după ce a dat de pământ cu telefonul unui spectator

Fosta campioană a Italiei face obiectul investigației intitulate „Prisma”, începută în mai 2021. Autoritățile încearcă să pună mâna pe bilanțurile contabile ale clubului din perioada 2018-2021, bănuind o fraudă financiară în decursul acestor ani. Sunt vizate 42 de transferuri, cu implicare directă torineză, dintre cele 62 din ultimele trei sezoane, care au dat naştere unor câştiguri de capital și modul în care ar fi fost plătit Cristiano Ronaldo! Interceptările convorbirilor telefonice stau la baza acestui dosar exploziv!

Sunt anchetați președintele Andrea Agnelli, vicepreședintele Pavel Nedved, Fabio Paratici, fostul director sportiv al lui Juve, considerat capul sistemului și ajuns la Tottenham, și Federico Cherubini, actual football director, interogat zece ore de magistrați.

Citește și: Jack Grealish, moment special la Campionatul Mondial. Cui i-a dedicat fotbalistul golul marcat pentru Anglia

Conducătorii clubului sunt suspectați că s-ar fi folosit de tranzacţiile cu jucători pentru a înregistra câştiguri de capital artificiale, cu obiectivul de a îmbunătăţi bilanţul contabil al clubului. Există și un precedent. În 2018, Chievo a fost penalizată cu trei puncte și cu o amendă de 200.000 de euro pentru fals în actele contabile. De asemenea, șefii lui Juventus au fost determinați să facă un pas în spate și din cauza proiectului de buget revizuit de CONSOB.

Juventus e în vizorul autorităților pentru „comunicări false de la firmele cotate și emiterea de facturi pentru operațiuni inexistente. În 2020, bosniacul a trecut pe „Camp Nou”, iar italienii l-au primit pe brazilian, printr-o afacere în care Barcelona a dat 60.000.000 milioane de euro pe Pjanici și a încasat 72.000.000 pentru Arthur Melo.

Te-ar putea interesa și