Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Mesajul lui Nicolae Ciucă de Ziua Poliției Române: „Oferă siguranţă, protecţie şi se află alături de oameni în momentele dificile”

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă

Poliţiştii sunt cei care oferă siguranţă, protecţie şi se află alături de oameni în momentele dificile, având un rol important în sistemul naţional de securitate, a transmis prim-ministrul Nicolae Ciucă într-un mesaj adresat cu prilejul Zilei Poliţiei Române.

„Îi celebrăm astăzi, de Ziua Poliţiei Române, pe cei aflați în serviciul public al cetăţenilor, comunităților şi instituțiilor statului. Cu un rol important în sistemul naţional de securitate, poliţiştii sunt cei care oferă siguranţă, protecţie şi se află alături de oameni în momentele dificile. La fel ca în perioada gestionării pandemiei COVID-19, de la începutul războiului din Ucraina sunt elocvente dovezile profesionalismului şi dedicării. Modul în care poliţiştii au contribuit la gestionarea crizei umanitare generate de fluxul de ucraineni refugiați din calea războiului, alături de societatea civilă şi de celelalte instituții ale statului, face ca Poliţia Română să fie o instituție apreciată de partenerii europeni şi internaționali”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Citește și: Ziua Poliției Române. Motivul pentru care această zi este celebrată astăzi

Şeful Executivului subliniază nevoia adaptării Poliţiei Române la noile forme ale pericolelor şi infracționalității pentru a răspunde așteptărilor cetăţenilor.

„La fel ca în întreaga lume, şi în România societatea se confruntă cu noi forme ale pericolelor şi infracționalității. Aşteptările cetăţenilor cresc proporțional cu nevoia de a fi protejați, fie că vorbim despre siguranţa în mediul online, combaterea traficului şi consumului de substanţe interzise, a traficului de persoane sau alte riscuri pentru securitatea socială. Este firesc ca aceste așteptări să primească răspunsurile adecvate din partea unei instituții care trebuie să se adapteze permanent pentru a proteja copiii, femeile, categoriile vulnerabile şi pe toți cetățenii României. Putem considera că Poliţia Română şi-a atins obiectivele atunci când prezenţa în orice mediu a uniformei albastre inspiră încredere şi siguranţă, pentru societatea noastră, care are atât de multă nevoie de stabilitate, într-o perioadă marcată de ample tulburări în regiune”, a menţionat Ciucă.

Citește și: Poliţiştii şi pensionarii militari protestează la sediul MAI de Ziua Poliției Române. Care este motivul

În încheierea mesajului, premierul le-a mulțumit celor care îşi fac datoria cu onestitate şi bună credinţă.

„Mult succes tuturor în misiunile de protejare a cetăţenilor români, în slujba cărora se află! La mulţi ani poliţiştilor români! La mulţi ani Poliţiei Române!”, a mai transmis Ciucă.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite