ADVERTISEMENT

Cele mai înfricoșătoare atracții din lume. De la catacombele pline de cranii, la o insulă de șerpi

Cele mai înfricoșătoare atracții din lume/ CNN
Cele mai înfricoșătoare atracții din lume/ CNN

În timp ce unii dintre noi sunt mulțumiți să-și facă o vacanță pe o plajă, alții se bucură să caute în mod activ locații înfricoșătoare și să se sperie pe jumătate de moarte.

De la catacombele pline de cranii la o insulă de șerpi, numărăm cele mai înfricoșătoare destinații de călătorie din lume.

1. Catacombele înfricoșătoare din Paris

Faimoasele catacombe din Paris sunt căptușite cu cranii și dețin rămășițele a peste 6 de milioane de oameni, unde ar fi mai bine să vizitați pentru o experiență înfricoșătoare de Halloween. Construite la sfârșitul secolului 18, ca o modalitate de a face față cimitirelor orașului, catacombele au secțiuni dedicate diferitelor oase și părți ale corpului. Ei nu numesc Parisul „orașul iubirii” pentru nimic, știi tu.

Citește și: Lucruri incredibile găsite în închisori. E greu de imaginat că deținuții aveau așa ceva în spatele gratiilor

2. Insula Păpușilor, Mexic

Printre frumoasele canale din Xochimico de lângă Mexic, se află Isla de las Muñecas (Insula păpușilor): păpuși vechi, multe sintre ele care nu au membre sau orbite goale, atârnă de copaci și clădiri într-o scenă direct dintr-un film de groază. Legenda spune că, după ce o fetiță s-a înecat în apropierea insulei, în urmă cu câțiva ani, îngrijitorul ei și-a agățat păpușa în amintire, iar colecția a fost adăugată de-a lungul anilor. Localnicii spun că păpușile sunt posedate de spiritul fetei, iar unii chiar le-au auzit șoptindu-și unul altuia, potrivit Theculturetrip.

3. Salem, Massachusetts, USA

Acest oraș din Massachusetts este sinonim cu procesele vrăjitoarelor din 1692, în timpul cărora 20 de oameni au fost spânzurați pentru vrăjitorie. Orașul și-a îmbrățișat pe deplin trecutul: mașinile de poliție locale au logo-uri de vrăjitoare, iar localnicii își pot trimite copiii la școala Witchcraft Heights.

4. Castelul lui Dracula, România

Doar numele Transilvania aduce în minte vampiri negri, însângerați, îmbrăcați în pelerină. Faceți un pelerinaj de groază gotic la Castelul Bran, un castel medieval, mare, turtit, considerat a fi inspirația lui Dracula, doar asigurați-vă că duceți și niște usturoi, potrivit Theculturetrip.

Citește și: Doar 30% dintre angajaţi ştiu ce salariu pot cere la un interviu pentru un loc de muncă – Studiu

5. Pădurea sinucigașilor, Japonia

În apropiere de Muntele Fuji, pădurea Aokigahara este una dintre cele mai populare locuri de sinucidere din lume și este strâns asociată cu casa morților în mitologia japoneză. Problema sinuciderilor din țară a crescut într-o asemenea măsură încât în 2010, 200 de persoane au încercat să se sinucidă, iar semnele de la intrare avertizează acum persoanele sinucigașe să caute ajutor și patrulele caută în mod regulat în pădure cadavre.

6. Insula Șerpilor, Brazilia

Cei care se tem de ceva alunecos ar trebui să evite această cultură stâncoasă din Brazilia, unde se estimează că se află 2.000-4.000 vipere de aur, un șarpe veninos pe cale de dispariție. Insula, Ilha da Queimada Grande (Insula Șarpelui), este închisă vizitatorilor atât pentru propria lor siguranță, cât și pentru a păstra populația de șerpi, potrivit Theculturetrip.

7. Satul japonez de păpuși, Japonia

Când Tsukimi Ayano s-a întors în satul japonez Nagoro, la începutul anilor 2000, după o absență îndelungată, a observat că mulți oameni fie s-au mutat, fie au murit. Pentru a-și păstra amintirile, a început să facă păpuși în imaginea lor și să le plaseze în jurul satului. Până acum a făcut peste 400 de dolari, inclusiv o întreagă clasă de copii în școala satului abandonat. Doar merge pentru a dovedi că proiectul de artă al unei persoane este coșmarul altei persoane.

Citește și: Cum să-ți planifici călătoriile eficient și să economisești mai mulți bani

8. Drumul morții, Bolivia

O plimbare plăcută cu bicicleta pe deal ar putea suna ca o experiență de vacanță încântătoare până când vă dați seama că sunteți pe cale să vă îndreptați pe Camino de los Yungas (drumul morții). Celebrul drum, în mare parte cu o singură bandă, la nord de la la Paz, nu are balustrade sau elemente de siguranță despre care să vorbească și i-a câștigat porecla macabră de la o estimare de 200-300 de decese pe an în anii ’90, potrivit Theculturetrip.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite