Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo weekend 6-7 august 2022. În acest weekend se anunță temperaturi ridicate

Prognoză meteo

În weekendul 6-7 august, vremea va fi preponderent călduroasă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în unele părți ale țării, potrivit meteorologilor de la Administrația Națională de Meteorologie.

Cum va fi vremea în weekendul 6-7 august în țară

Sâmbătă, 6 august, vremea se va menține călduroasă, caniculară în vest și sud-vest, iar disconfortul termic va fi ridicat, cu precădere în zonele de câmpie. În jumătatea de est vor fi temporar înnorări și local ploi în general slabe, în timp ce în restul țării cerul va fi variabil și doar izolat va fi posibil să plouă. Vântul va sufla slab și moderat, potrivit ANM.

Temperaturile maxime vor fi de la 27 – 29 de grade pe litoral și în deltă până în jurul a 37 de grade în Banat și în vestul Olteniei; minimele termice se vor situa între 15 și 23 de grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali.

Pentru duminică 7 august, meteorologii anunță că vremea călduroasă va persista în aproape toată țara, iar local va mai fi caniculă în vest și în extremitatea de sud-vest. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări accentuate și averse însoțite de descărcări electrice în vestul, centrul și nordul teritoriului și pe arii mai restrânse în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Moldova, Dobrogea, Muntenia, precum și în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 36 de grade, iar cele minime, în general, între 14 și 22 de grade.

Cum va fi vremea în weekendul 6-7 august în București

În prima zi de weekend, sâmbătă 6 august, vremea călduroasă va persista, iar disconfortul termic va fi ridicat în Capitală. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua când vor fi condiții pentru ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 33 – 34 de grade, iar cea minimă de 18 – 20 de grade.

Duminică, temperaturile rămân ridicate în București, cerul va fi variabil, cu probabilitate ridicată după-amiaza pentru înnorări și averse. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 33 de grade, iar cea minimă va fi de 18 – 20 de grade.

Cum va fi vremea în weekendul 6-7 august la munte și la mare

În prima zi de weekend, sâmbătă 6 august, vremea va fi caldă în zonele montane din țară. În Carpații Orientali și estul Carpaților Meridionali vor fi temporar înnorări și local ploi în general slabe, în timp ce în restul zonei montane cerul va fi variabil și doar izolat vor fi condiții de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat.

Weekend-ul se va încheia cu vreme instabilă. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări accentuate, averse și descărcări electrice, în majoritatea masivelor. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări îndeosebi pe creste, dar și în timpul ploilor. Regimul termic va marca o scădere ușoară față de intervalul precedent.

În weekend temperaturile de la mare se vor încadra în normalul acestei perioade. Sâmbătă, cerul va avea unele înnorări după-amiaza când vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare, ziua. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 20 și 23 de grade. Temperatura apei mării va avea valori de 23 – 26 de grade.

Pentru duminică 7 august, meteorologii anunță că vremea se menține în general frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare ziua, când vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare ziua. Temperaturile maxime se vor situa între 28 și 31 de grade, iar cele minime între 20 și 23 de grade.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite