Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo 5 august 2022. Temperaturile vor ajunge la 37 de grade Celsius

Prognoză meteo

Vineri, 5 august, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țarii, iar disconfortul termic va fi ridicat, potrivit meteorologilor de la Administrația Națională de Meteorologie. Temperaturile vor ajunge până la 37 de grade Celsius.

Cum va fi vremea în țară

În cursul zilei de vineri, vremea va fi călduroasă, caniculară în sud-vest. Disconfortul termic va fi local ridicat în zonele de câmpie. Cerul va avea unele înnorări ziua la munte, în est și sud-est, unde pe alocuri vor fi averse slabe și va fi mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab și moderat, local cu ușoare intensificări în Moldova și în zona Carpaților de Curbură.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 și 36 de grade. Cele minime vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade, ușor mai mici în depresiunile Carpaților Orientali.

Cum va fi vremea în București

Pentru vineri, 5 august, în București se anunță vreme călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul a 33 de grade și disconfort termic ridicat. Cerul va avea unele înnorări după-amiaza, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă, iar în rest va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 18 – 20 de grade.

Cum va fi vremea la munte și la mare

Pentru vineri, 5 august, meteorologii anunță că la munte vremea se va menține în general frumoasă, iar valorile termice vor continua să crească ușor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua când pe alocuri vor fi averse slabe, în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua în Carpații de Curbură.

Vremea de pe litoral va fi în general frumoasă, caldă. Cerul va avea unele înnorări si vor fi posibile averse și descărcări electrice, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 și 30 de grade, iar cele minime între 20 și 23 de grade. Temperatura apei mării va avea valori de 23 – 26 de grade.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite