ADVERTISEMENT

Prognoză meteo 10 august 2022. Vremea se schimbă în mare parte din țară

Prognoză meteo

Miercuri, 10 august 2022, vremea va fi mai răcoroasă în unele zone, dar în sud și sud est rămâne caldă, anunță meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie.

Cum va fi vremea pe 10 august 2022 în țară

Meteorologii anunță că valorile termice vor scădea în toată țara, mai semnificativ în sud-sud-est: Vremea va deveni chiar răcoroasă în Moldova, în Transilvania și în dealurile sudice și menținându-se local călduroasă doar în Dobrogea și Bărăgan. Cerul va avea înnorări mai persistente ziua în nord-est și în centru. Va ploua pe arii relativ extinse și se vor cumula pe alocuri cantități de apă mai însemnate, cu precădere în sudul Transilvaniei.

După orele amiezii, instabilitatea atmosferică se va accentua în zona Carpaților Meridionali și în Munții Banatului, în Oltenia și în vestul și nordul Munteniei. Vor fi averse ce vor avea caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. Î n intervale scurte de timp sau prin cumulare cantitățile de apă vor depăși 25 – 35 l/mp și izolat 40 – 60 l/mp. În celelalte zone, astfel de fenomene se vor semnala pe spații mici și la intensitate mai redusă, cu probabilitate mai mare în Banat.

Citește și: Vacanță cu mașina, prin Europa, în 2021. Care sunt cele mai bune țări în care să călătorești cu autoturismul, România se află în Top 5 la două categorii.

Vântul va avea intensificări temporare și în regiunile estice și sud-estice și local în extremitatea vestică a teritoriului, cu viteze mai mari pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 21 și 31 de grade. Iar cele minime vor fi cuprinse între 9 – 10 grade în depresiunile intramontane și 19 – 20 de grade pe litoral. Spre dimineață, în special în zonele depresionare, se va forma ceață, relatează stirileprotv.ro.

Cum va fi vremea pe 10 august 2022 în București

Pentru miercuri, 10 august, meteorologii anunță că valorile termice vor scădea semnificativ în București față de zilele anterioare. Astfel că, temperatura maximă se va situa în jurul a 29 de grade, iar cea minimă va fi de 16 – 17 grade.

Cerul va avea temporar înnorări, mai accentuate în a doua parte a zilei și la începutul nopții când va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări. Presiunea atmosferică va fi aproape staționară, la o valoare ușor mai mica decât cea normală.

Cum va fi vremea pe 10 august 2022 la munte și la mare

În zona montană, instabilitatea atmosferică se va accentua, din orele amiezii, îndeosebi în zona Carpaților Meridionali și în Munții Banatului. Vor fi averse ce vor avea caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină; în intervale scurte de timp sau prin cumulare cantitățile de apă vor depăși 25 – 35 l/mp și izolat 40 – 60 l/mp. În restul zonei montane, astfel de fenomene se vor semnala pe spații mai restrânse. Valorile termice vor fi în scădere în toate masivele.

Citește și: Clasamentul capitalelor europene cu cea mai imprevizibilă vreme. Bucureștiul se află în Top 10 al orașelor cu cea mai imprevizibilă vreme

Miercuri, 10 august 2022, vremea va fi caldă, iar disconfortul termic va fi ridicat pe litoralul românesc. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiază, când, trecător, vor fi posibile averse și descărcări electrice.Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare (rafale în general de 50…60 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 31 de grade, iar cele minime între 16 și 20 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 25 și 27 de grade.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite