Halloween 2020. Top 10 filme horror care ne țin cu sufletul la gură în cea mai înspăimântătoare noapte din an

Filme horror de Halloween/ Pexels
Filme horror de Halloween/ Pexels

Vizionarea de filme pare cea mai la îndemână activitate, iar weekendul de Halloween ar putea părea momentul potrivit pentru a viziona „Vineri 13” sau ”Un coșmar pe strada Elm”. De asemenea, poate că  genul “slasher movies”, cu pelicule precum Haunt sau Prom Night va fi suficient pentru a vă face seara un pic mai ciudată, mai ales dacă se întâmplă să și plouă afară.

Cu toate acestea, dacă doriți o noapte de Halloween diferită, ar trebui să luați în considerare lista de mai jos. Sunt filme subestimate pe nedrepte, care au fost neglijate în detrimentul producțiilor mai comerciale, dar vă asigurăm că sunt pline de fior, vă provoacă frisoane şi vă sperie, așa cum ar trebui să fie cea mai înspăimântătoare noapte din an.

Session 9 (2001)

În mod inevitabil există ceva înfiorător la un spital de boli mintale, cu atât mai mult când este unul abandonat. Session 9 intensifică teroarea pe măsură ce crește tensiunea între angajații echipei de muncitori trimisă să curețe azilul abandonat, dar cu un trecut terifiant. Scenele au fost filmate la Spitalul Stat de Boli Mintale din Danvers (Massachusetts), care adăpostea până la 4.000 de pacienți și unde medicii s-au angajat în tehnici precum lobotomizarea și terapia reprimată a memoriei. Clădirea a devenit în timp suficient de supraaglomerată pentru ca unii pacienți să fie mutați în tunelurile subterane. Există o scenă de nictofobie extremă (frica de întuneric), care este incredibil de neliniștitoare, precum și înregistrări înfiorătoare ale unui pacient care suferă de personalitate multiplă.

Goodnight Mommy (2014)

Există ororile sângeroase, excesive, iar apoi există ororile psihologice, care ți se strecoară sub piele şi în minte și rămân cu tine mult timp după ce ai urmărit filmul. Înainte să vă sperie Hereditary și The Babadook a apărut filmul de groază austriac, adesea uitat, Goodnight Mommy. Imaginați-vă acest lucru după ce ați avut o intervenție chirurgicală reconstructivă, iar fața vă este este înfășurată în bandaje. În plus, nu ești la fel de iubitoare, grijulie și interesată de activitățile de prindere a gândacilor ca înainte, iar copiii tăi suspectează în curând că nu ești deloc mama lor. în timp ce o tensiune tot mai mare se dezvoltă după ce gemeni își leagă mama atunci când devin convinși că au de-a face cu un impostor cu fața bandajată. Iar în timp ce ea este legată, ei încep să o chinuiască pentru răspunsuri. Un film grozav de urmărit în cea mai înfiorătoare noapte din an.

Grave Encounters (2011)

Cine nu a visat să facă parte dintr-o echipă de vânătoare de fantome, care umblă în toiul nopții pe clădiri înfricoşătoare, în căutarea unor ființe din cealaltă lume și, în cele din urmă, să obțină dovezi incontestabile ale paranormalului? După ce urmăriți Grave Encounters, probabil că cei mai mulți ați renunța la această fantezie, din cauza palpitațiilor. În acest horror canadian, echipa unei emisiuni TV cu temă paranormală are curajul să se închidă într-un spital psihiatric bântuit, pentru a filma următorul episod. Nici nu bănuiesc ce îi așteaptă în întuneric și că acel episod o să fie ultimul. Sigur, personajele își bat joc subtil de omologii lor din viața reală, dar există suficiente sperieturi pentru a vă sări inima din piept. Îndrăznești să intri în acest Halloween în abandonatul Spital de Psihiatrie Collingwood?

Dark Skies (2013)

Dimension Films a produs de-a lungul anilor câteva pelicule foarte prețioase, dintre care una este Dark Skies, neapreciată la nivelul valorii sale, cu Keri Russell și Josh Hamilton. Fanii The Fourth Kind se vor delecta cu acest horror SF, plin de întâmplări ciudate de alimente, păsări și, cel mai rău, un băiat care începe să viseze la o ființă terifiantă. Restul familiei sale începe să se confrunte cu convulsii, vânătăi inexplicabile și perioade de stupoare, ceea ce face ca restul cartierului să înceapă să îi privească ciudat. Finalul are parte de una dintre cele mai captivante răsturnări de situație din istoria recentă a filmelor de groază.

Citește și: Halloween 2020. Brute deghizate în criminali reali. Topul celor mai oribile crime comise în noaptea morților vii

Pet (2016)

Pet este un thriller psihologic despre un singuratic care se îndrăgostește și, în cele din urmă, devine obsedat de o chelneriță frumoasă. Seth își petrece zilele ca angajat într-un adăpost pentru animale și pe măsura trecerii timpului crește obsesia sa pentru chelnerița Holly. Frustrarea că nu reușește să o cucerească şi-o revarsă asupra animalelor fără apărare, dar, cu toate acestea, el rămâne relativ amabil cu fata, în timp ce pune în aplicare un plan viclean. După ce o răpește și o încuie într-o cușcă sub adăpostul pentru animale, Seth și Holly încep o luptă pentru putere, care nu este doar memorabilă, ci duce la o întorsătură foarte imprevizibilă. Deşi crezi că știi ce urmează, filmul ia brusc o direcție diferită.

The Loved Ones (2009)

În The Loved Ones, Robin McLeavy face o impresie terifiantă ca solitara Lola, a cărei inimă este zdrobită când Brent, băiatul de care este îndrăgostită în secret, refuză să o însoțească la bal. De aici încolo filmul este dominat de frică și teroare, în timp ce Brent este drogat și răpit, trezindu-se legat de un scaun la masa pentru cină a Lolei. Lola și tatăl ei așteaptă la masă, iar casa este decorată ca și cum un bal ar începe în orice moment. Cea mai bună parte a filmului este spectacolul lui McLeavy. Ea pune semnificația amenințării în fiecare dintre scenele sale. Dacă ar exista vreodată un film anti-bal, acesta ar fi în topul celor mai bune.

Hush (2016)

Hush urmează povestea unei femei surde, urmărită de un ucigaș în propria ei casă. Este vorba de 82 de minute de tensiune și teroare fierbinte, fără niciun fel de sperieturi inutile sau indicii muzicale puternice pentru a te avertiza că ceva înfricoșător este pe cale să se întâmple. În acest thriller tăcerea primește o nouă dimensiune terifiantă pentru tânăra care trăiește în pădure, Maddie Young, care duce o viață de izolare totală după ce și-a pierdut auzul în adolescență. Lumea fragilă este spulberată când fața mascată a unui ucigaș psihotic apare în fereastra ei, pare că Maddie se află la mila ucigașului şi ttul se transformă într-un joc de-a şoarecele şi pisica, iar Maddie trebuie să se forțeze dincolo de limitele sale mentale și fizice pentru a supraviețui.

It Comes At Night (2017)

Pădurea devine un refugiu pentru o familie care încearcă să fugă de o boală contagioasă care s-a răspândit în întreaga lume. Aceasta este povestea de bază a thriller-ului post-apocaliptic It Comes at Night, preluată din experiența reală a scriitorului-regizor Trey Edward Shults legată de moartea tatălui său, după o viață de dependență. Filmul are atât o introducere șocantă, cât și un final pe măsură, dar partea de mijloc fluctuează între drama familială, violență și cunoașterea atotcuprinzătoare că uneori oamenii sunt cei mai mari monștri. Nu există fantome, zombi sau vârcolaci care să stea la pândă în întuneric, ci doar oameni, care se adaugă terorii celei mai mari pandemii pe care le-a văzut vreodată lumea. Un film excelent de văzut, atât în contextul pandemiei de coronavirus, cât şi al sărbătorii de Halloween.

One Hour Photo (2002)

Robin Williams a fost cunoscut și iubit pentru rolurile sale comice din filme precum Doamna Doubtfire, Jumanji sau Ziua Tatălui. Când a fost lansat filmul One Hour Photo, fanii au văzut o față complet nouă a lui Williams, cu el interpretând rolul lui Sy Parrish, un tehnician singuratic, care devine obsedat de familia Yarkin. În film, Williams este opusul obișnuitului său, sinele ciudat. Caracterul său este convingător și intens în timp ce urmărește familia și încearcă să devină o parte a vieții acesteia. Când iluzia sa despre ceea ce consideră a fi familia perfectă este spulberată după ce se dezvăluie o aventură, personajul său devine și mai deranjat. Filmul are o atmosferă apăsătoare, teribil de disconfortantă şi chiar înspăimântătoare, ce se datorează integral neliniştitorului său protagonist. E într-un fel ilustrarea perfectă a unuia dintre marile coşmaruri urbane contemporane – străinul cu o față perfect comună, pe care nu-l remarci chiar dacă îl vezi în fiecare zi şi care îți poate întoarce pe dos viața, dintr-un simplu capriciu.

A Dark Song (2016)

Durerea unei mame poate fi un foc care mistuie totul, determinând-o să facă lucruri total nebune şi neaşteptate, chiar macabre. Acesta este mesajul din A Dark Song, filmul care înfățișează o mamă care dorește să se angajeze într-un ritual istovitor care durează luni întregi, pentru a-și chema înapoi fiul mort de 7 ani. Ritul cuprinde „exerciții” în care mama, Sophia, trebuie să se confrunte cu îngerii și demonii. Problema este că Sophia nu a fost pe deplin sincer cu Michael, ocultisul care o ajută în aceste ritualuri şi care în cele din urmă o acuză în legătură cu adevăratele ei motive de evocare a fiului. Acest film independent irlandezo-britanic este întunecat, fidel titlului său, și folosește intens tema temelor oculte. Un adevărat concurent pentru unul dintre cele mai bune filme de groază ale deceniului și o alegere excelentă pentru noaptea de Halloween.

Te-ar putea interesa și