Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Concursul Eurovision 2023 va avea o scenă inspirată de concertele rock

Eurovision 2023
Eurovision 2023

Concursul Eurovision 2023 va fi grandios şi concurenții vor cânta pentru prima dată în istoria competiției pe o scenă folosită de obicei la concertele rock, au anunţat organizatorii evenimentului.

Concursul Eurovision 2023 va avea loc în oraşul Liverpool. Regatul Unit găzduiește competiția în numele Ucrainei, ţara câștigătoare din 2022, dar care se află în prezent într-o situaţie dificilă din cauza invaziei militare declanșate de Rusia.

Citește și: Madonna va organiza un nou turneu pentru a marca cei peste 40 de ani de carieră muzicală

Spectacolul internaţional, care începe în luna mai, se va desfăşura pe arena ACC Liverpool, care va avea o scenă principală de 950 de metri pătraţi şi o cameră verde de 500 de metri pătraţi, în timp ce peste 2.000 de specialişti se vor ocupa de sistemul de lumini şi efecte vizuale, potrivit Agerpres.

James O’Brien, directorul executiv responsabil cu producţia Eurovision, care a lucrat anterior la MTV Europe Music Awards timp de 13 ani înainte de a se alătura BBC Studios, a declarat că „lucrul unic în legătură cu Eurovision este dimensiunea sa. Veți vedea că decorul este absolut enorm şi acoperă aproape întreg etajul, pentru că există o cameră verde care ajunge acolo unde talentul stă să urmărească spectacolul”.

De-a lungul celor cinci săptămâni de lucrări de construcţie, echipa de producţie instalează o structură de susţinere de oțel de 140 de tone şi aproape 13 km de cablare pentru iluminat, sunet, video şi efecte speciale.

Citește și: The Weeknd a lansat videoclipul ‘Nothing Is Lost’, tema muzicală a filmului ‘Avatar: The Way of Water’

Organizatorii evenimentului îşi propun să refolosească recuzita şi costumele, care vor fi scoase la licitație în scopuri caritabile, vor fi oferite unor muzee sau materialele vor fi reciclate.

James O’Brien a declarat că BBC lucrează la organizarea evenimentului cu specialişti ucraineni şi va fi folosit, de asemenea, un echipament special de filmare ucrainean.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite