Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Cinci moduri prin care poți purta un sacou toamna aceasta

Cinci moduri prin care poți purta un sacou toamna aceasta / Unsplash
Cinci moduri prin care poți purta un sacou toamna aceasta / Unsplash

Ca de fiecare dată, toamna este anotimpul sacourilor, anotimp în care aceste piese vestimentare revin în forță și începem să le purtăm foarte des. Le putem mixa cu diverse cămăși, fuste sau pantaloni, care să le ofere un efect de a ieși din anonimat.

Tonul pe ton

Această modalitate presupune suprapunerea mai multor piese, care aparțin aceleiași game coloristice. Mai mult, poți pune o bluză și un blazer peste acestea, ca și în cazul Isabel Marant. Dacă crezi că nu ți se potrivește, poți merge pe ideea Victoria/ Tomas, alegând o cămașă cu aceeași nuanță și aceeași textură. Iar în alt caz, dacă nici această variantă nu te caracterizează, poți merge pe mixarea culorilor negru cu negru, specifică ținutei Saint Laurent.

Sacou – cămașă – tricou – eșarfă – curea, toate acestea în același look?

Suprapunerile sunt noutățile acestui sezon. Spre deosebire de alte colecții, cele ale acestui sezon, urmează linia corpului și nu cea a supradimensionării. Te poți inspira din look-urile Lacoste (cămașa e completată pe dedesubt, de o maletă cu un guler mai înalt), sacou peste pulover și cămașă sau rolul curelei late peste sacou și apariția cravatei cu nodul italian.

Citește și: 7 piese vestimentare pe care trebuie să le ai în garderoba ta în toamna aceasta

Sacouri purtate direct pe piele

Dacă ești una dintre iubitoarele acestui tip de purtare a sacoului, trebuie să știi că sacoul nu e bine să lase prea multă piele la vedere, linia nasturilor să urce mai sus de zona bustului și sacoul să fie mereu asortat cu câte un accesoriu (colier, cercei, curea, eșarfă), rolul acestuia fiind de a atrage atenția. Poți apela și la o piesă de șoc, cu o grafică aparte cum e cea marca Ottolinger sau dacă ești mai simplă și conservatoare, poți doar adăuga un tricou, genul Zadig & Voltaire.

Sacouri și malete

Ce este de reținut în acest caz, e ca maleta să fie din lână, jerseu sau un bumbac moale, care să urmeze liniile fidele ale corpului uman. Dacă alegi să porți maleta cu un sacou business, mergi pe culori complementare, cum sunt bej și camel, violet și mov deschis sau gri antracit și negru. Mai mult, orice maletă arată extraordinar dacă e completată de niște cercei imenși, tip candelabru, genul celor care ajung până la umeri.

Citește și: Piesa must-have a toamnei în materie de fashion. Nu trebuie să-ți lipsească din garderobă

Sacourile într-un mod …altfel

Pentru o reuniune virtuală cu prietenele tale poți încerca această versiune diferită a sacoului clasic. De exemplu, cum sunt cele ale caselor de modă Jaquemus, Rick Owens sau Balmain, acestea având o croială mai ieșită din comun, cu umeri enormi, fără umeri, descheiate într-un mod nonșalant, lăsând lenjeria intimă la vedere.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite