Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Vedete care își serbează ziua de Sfântul Andrei

Vedete care își serbează ziua de Sfântul Andrei
Vedete care își serbează ziua de Sfântul Andrei

Sfântul Andrei este celebrat pe data de 30 noiembrie și este un prilej de sărbătoare și pentru multe vedete din România. Numeroase celebrități de la noi din țară își serbează onomastica, alături de alte sute de mii de români.

Printre celebritățile feminine care își aniversează ziua numelui în data de 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, se numără: Andreea Esca, Andreea Marin, Andreea Bănică, Andreea Mantea, Andreea Raicu, Andra Măruţă, Andreea Bălan, Andreea Berecleanu, Andreea Răducan, Andreea Spătar, Andreea Antonescu, Andreea Podărescu, Andreea Tonciu, Andreea Ibacka și multe altele.

Printre celebritățile masculine care își serbează onomastica în data de 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, se află: Andrei Pleşu, Andrei Tiberiu Maria (Smiley), Andrei Duban, Andrei Leonte (primul câștigător X Factor), Andrei Zaharescu, Andrei Ștefănescu (Alb-Negru) etc.

Ce au declarat vedetele despre Sfântul Andrei de-a lungul anilor

Andreea Mantea a vorbit în cadrul unui interviu despre numele său, dezvăluind că până la o anumită vârsta credea că este singura care poartă acest nume: „Culmea e că, în copilărie, eram unica Andreea, și la bloc, și la grădiniță. Nu îmi amintesc să mai fi fost altă Andreea. Când am crescut, am început să sesizez că mai erau persoane care purtau același nume ca mine. Dar, în copilărie, când mă striga mama pe stradă, numai eu întorceam capul”, a declarat vedeta în urmă cu ceva timp pentru Libertatea.

Andreea Bănică, pe de altă parte, este una dintre vedetele care respectă tradițiile de Sfântul Andrei. Aceasta pune grâu la încolțit de ziua sa de nume și susține că este o tradiție în familia sa. Cum pe cel de-al doilea copil al îl cheamă Noah Andrei, cei doi sărbătoresc împreună.

Andrei Leonte, primul câștigător al show-ului de talente X Factor, a afirmat că nu e superstițios și că de Sfântul Andrei nu va atârna usturoi la ușă, conform tradiției. „Nu cred în vampiri, vârcolaci și alte creaturi asemănătoare. Nu cred nici măcar în zodiac, așa că de Sf. Andrei nu voi atârna usturoi la ușă. Și nici grâu nu pun, dar, ca în fiecare an, țin tot Postul Crăciunului și cum de Sf. Andrei este dezlegare la pește, abia aștept să mănânc un crap prăjit”, a dezvăluit el.

Smiley, pe numele său real, Andrei Maria, a mărturisit că nu apucă să-și serbeze prea des onomastica: „De obicei sunt foarte ocupat. Eu nu prea apuc să îmi sărbătoresc ziua de nume”, declarat artistul în urmă cu mai mult timp.

Celebra prezentatoare TV, Andreea Esca, mărturisea că, de Sfântul Andrei, obișnuiește să iasă la prânz cu două prietene, care se numesc tot Andreea. „În fiecare an ies la prânz cu alte doua „Andrele”, prietenele mele Andreea Mihai si Andreea Macri”, dezvăluia Andreea Esca.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite