Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

EXCLUSIV Cum va fi vremea de Paște. Informații oferite de Administrația Națională de Meteorologie despre cel mai important weekend pentru credincioși

Cum va fi vremea de Paște/ Pixabay
Cum va fi vremea de Paște/ Pixabay

Paștele se apropie cu pași repezi, iar pe lângă pregătirile legate de bucate, românii vor să știe și cum va fi vremea în cel mai important weekend pentru credincioși. Dacă aveți planuri de vacanță sau vreți doar să vă bucurați de vreme frumoasă de sărbători, aflați care este prognoza meteo pentru Paște oferită de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) în exclusivitate pentru naratiunea.ro.

Deși sunt mulți români care au preferat să-și petreacă sărbătorile peste hotare anul acesta, o parte din ei își doresc să rămână acasă de Paște, alături de familie. Cel mai important criteriu în deciziile luate în ceea ce privește planurile de sărbători este vremea, care în ultima perioadă nu a fost de partea oamenilor.

Citește și: Unde poți călători de Paște. 10 destinații potrivite pentru această sărbătoare

ANM a oferit informații în exclusivitate pentru naratiunea.ro despre cum va fi vremea în weekendul Paștelui și la ce temperaturi ne așteptăm.

„În săptămână următoare vom avea o vreme apropiată de normalul perioadei, dar încă vor mai fi precipitații, de această dată predominant sub formă de ploaie, iar în ceea ce privește sărbătorile pascale, ne așteptăm ca valorile termice să fie în general apropiate de norme, însă există totuși o tendință de răcire ușoară, nu neapărat în prima zi de Paște, ci în zilele următoare.

Citește și: Cum se vopsesc ouăle de Paște. Metode naturale prin care poți să le colorezi

Astfel că, valorile termice vor scădea din nou și se vor situa ușor sub normele perioadei. Până spre finalul lunii aprilie ne așteptăm să mai existe alternanțe termice. Vor mai fi pătrunderi de masă de aer rece în zona țării noastre, care va determina scăderea valorilor termice, iar precipitațiile, în consecință, nu vor fi doar sub formă de ploaie ci vor fi și sub formă de lapoviță, iar în zona montană, chiar și sub formă de ninsoare.”, a declarat un reprezentant al Administrației Naționale de Meteorologie în exclusivitate pentru naratiunea.ro.

Te-ar putea interesa și