Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

EXCLUSIV Cum va fi vremea de Florii. Declarații oferite de Administrația Națională de Meteorologie

Cum va fi vremea de Florii/ Pixabay
Cum va fi vremea de Florii/ Pixabay

Se apropie sărbătorile de Florii iar românii încep deja să-și facă planuri. Un criteriu important este vremea, care pare foarte indecisă în ultima perioadă. Dacă vreți să știți cum va fi vremea de Florii, aflați din materialul de mai jos, unde Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a oferit în exclusivitate pentru naratiunea.ro informații în ceea ce privește prognoza meteo.

Dacă în anii trecuți, odată cu venirea Floriilor venea și vremea bună, se pare că anul acesta lucrurile stau chiar pe dos. Potrivit informațiilor oferite de ANM, temperaturile continuă să fie mai scăzute decât cele obișnuite în această perioadă, însă duminică, de Florii, vom fi lipsiți de ploi și ne vom bucura de temperaturi care pot ajunge chiar și până la 17 grade Celsius.

Citește și: Ce nume de flori sunt sărbătorite în Duminica Floriilor. Lista completă

„În săptămâna în care ne aflăm vom avea parte de o vreme cu mult mai rece decât ar trebui să fie în mod normal în această perioadă din an. Pornind de la aspectul termic, pot spune că valorile termice sunt cu 8 până la 12 grade Celsius mai scăzute față de cele normale pentru această perioadă, pentru că în mod obișnuit ar trebui să avem maxime de până la 17 -18 grade Celsius în partea de sud a țării, iar acestea nu vor urca în zilele următoare, până spre finalul acestei săptămâni, mai mult de 10 – 11 grade Celsius. În același timp și temperaturile nocturne se mențin destul de scăzute, cel puțin în regiunile din jumătatea de nord a țării, unde sunt negative ușor sub pragul de îngheț până la -4, – 5 grade Celsius în zonele depresionare, dar și ușor pozitive în partea de sud a țării la cel mult 4 – 5 grade Celsius în zona litoralului.

La sfârșitul acestei săptămâni ne așteptăm totuși ca ușor să se schimbe vremea, atât din punct de vedere al temperaturilor, cât și a precipitațiilor. Se întrevede o ușoară creștere a valorilor termice, astfel că acestea se vor apropia de cele normale pentru această perioadă în mare parte din țară și vom ajunge pe parcursul zilei de duminică, de Florii, la maxime cuprinse în general între 7 și 15 grade Celsius, posibil chiar 16 grade Celsius în extremitatea sudică a țării. În noaptea de duminică spre luni și nopțile următoare vom avea temperaturi pozitive în mare parte din țară, chiar până la 6 – 7 grade Celsius în Sud și în Sud-Est”, a declarat un reprezentant al Administrației Naționale de Meteorologie în exclusivitate pentru naratiunea.ro.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite