Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Cele mai spectaculoase fotografii surprinse vreodată cu epava Titanicului. Cum arată celebrul vas la mai bine de 10 ani de la scufundarea în Oceanul Atlantic

Cele mai spectaculoase fotografii surprinse vreodată cu epava Titanicului/ Mirror
Cele mai spectaculoase fotografii surprinse vreodată cu epava Titanicului/ Mirror

În urma unei cercetări mai amănunțite au apărut noi fotografii care înfățișează epava Titanic, într-un anume video de o calitate destul de înaltă. Echipa de filmări, de la OceanGate Expeditions a dat naștere acestei înregistrări video 8K, pe canalul lor de Youtube, povestind despre faimosul arc, ancoră și o serie de alte caracteristici.

Unul dintre membrii echipei, Rory Golden, a spus în felul următor: „Unul dintre cele mai uimitoare clipuri oferă o privire asupra unuia dintre cazanele cu un sfârșit tragic, care a ajuns să cadă, atunci când, Titanicul s-a rupt în două. A fost unul dintre cazanele cu un singur capăt, care a fost observat pentru prima dată, când epava Titanicului a fost identificată, în anul 1985”.

Citește și: O furtună solară devastatoare ar putea reîntoarce omenirea în era întunericului

Titanicul se află acum pe fundul oceanului, la o distanță de 4 km sub suprafața Oceanului Atlantic.
Toate acestea s-au aflat, după ce, echipa condusă de ofițerul pensionat al marinei SUA, împreună cu profesorul de oceanografie dr. Robert Ballard, au găsit-o la 73 de ani după ce, a lovit aisbergul, care a scufundat-o.

Aceste imagini surprinse de OceanGate sunt tot un fel de parte a acestui studiu, în desfășurare, imaginile oferind o perspectivă mult mai clară asupra ratei de degradare, și încă una dintre cele mai cunoscute caracteristici ale Titanicului. Ceea ce este foarte interesant, din perspectiva lui Rory Golden. Acesta spune că, datorită noii tehnologii a camerelor de filmat, au descoperit o caracteristică, care până acum, nu a mai putut fi vizualizată.

Linia White Star a ajuns să lovească aisbergul de la tribord, ceea ce a dus la deschiderea unei cenuși mortale, permițând astfel apelor înghețate ale Atlanticului să inunde vasul. Acesta s-a scufundat în doar trei ore, și în jur de 1500 de oameni și-au pierdut viața. Acest lucru s-a întâmplat și din cauza lipsei bărcilor de salvare pliabile, neputând să salveze toți oamenii, potrivit Mirror.

Citește și: Bicicleta dric, noua invenție a unei firme de pompe funebre din Franța. Înmormântările ar putea fi mai „verzi”

Titanicul a ajuns să devină un subiect de infamie și de folclor, trezind un mare interes în lume, după scufundarea sa, de pe data de 15 aprilie 1912. Au trecut de atunci 110 ani, și încă se mai vorbește despre acesta. Vedeta din filmul lui James Cameron, din anul 1997, Dorothy Gibson, o persoană tăcută, dar și supraviețuitoare, avea doar 22 de ani, când nava s-a scufundat. Aceasta i-a povestit lui Smithsonian despre amintirea sa, legată de țipetele pasagerilor, în timp ce nava se scufunda. Aceasta spune că, a existat o mișcare foarte sălbatică a vocilor pe navă și s-a simțit o agitație neobișnuită printre oameni, în legătură cu balustrada.

Mai apoi, a avut loc un lucru îngrozitor, care a rămas în memoria sa până în ziua, în care va muri, și nimeni nu poate să descrie acele sunete înfricoșătoare.

Te-ar putea interesa și